Nieuws

BZEN onthult Berlin e-bike: lichtgewicht gravelfiets

BZEN Berlin e-bike
© BZEN
BZEN, een Belgische fabrikant van e-bikes, introduceert zijn nieuwe elektrische gravelbike. Die draagt de naam Berlin.

BZEN onthult vandaag zijn nieuwste model in de lijn van e-bikes. De Berlin e-bike wordt gepresenteerd als stadsfiets, met een ontwerp dat verschillende terreinen kan trotseren. Met een gravelbike kun je gemakkelijk schakelen tussen verharde wegen en onverharde paden. De fiets heeft als doel om dagelijkse fietservaringen te verbeteren en woon-werkverplaatsingen gemakkelijker te maken.

De accu zit rechtstreeks in het frame van de fiets. Het bevat Shimano GRX RX600 1×11-versnellingen, Shimano MRX400-remmen en een Bafang-achternaafmotor van 45 Nm. Daarnaast heeft de fiets antislippedalen en een eco-leren zadel. De fiets weegt 15,7 kg, wat het een van de lichtste gravelfietsen op de markt maakt, aldus BZEN. De e-bike wordt geproduceerd in Europa.

Vernoemd naar stad

Bij de benaming van de fiets blijft BZEN de traditie verderzetten van het vernoemen naar een bepaalde stad, zoals de Vienna, Amsterdam of Brussels. Het ontwerp van de Berlin is geïnspireerd door de avontuurlijke en creatieve geest van Berlijn. “Van het navigeren over geplaveide straten tot het doorkruisen van ruige paden langs de rivier de Spree, de Berlin nodigt stedelijke avonturiers uit om het gevarieerde landschap met nieuwsgierigheid en enthousiasme te verkennen”, volgens het bedrijf.

BZEN heeft een samenwerkingsmodel opgezet met lokale fietsenwinkels, waarbij geselecteerde partners de elektrische gravelbike aanbieden en onderhouden. Deze partnerschappen lopen in België, Duitsland en binnenkort ook in Nederland.

Uitgelicht artikel BZEN Vienna BZEN Vienna review: degelijke fiets, minder degelijke prijs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business