Nieuws

X bouwt aan speciale groepen voor X-rated content

X
© iStock / Kenneth Cheung
Het lijkt erop dat X werkt aan speciale groepen voor X-rated content. De code om ze te maken staat alleszins klaar.

Bij de naamsverandering van Twitter naar X werd er nogal gelachen. De letter ‘X’ lijkt namelijk te suggereren dat wat er op het platform gebeurt, niet voor kinderogen bedoeld is. Daniel Buchuk van Watchful, waar ze de ontwikkeling van verschillende apps in het oog houden, zegt dat het sociale medium nu inzet op content voor volwassenen.

Meerbepaald zal X toelaten om groepen aan te maken waar vooral ‘content voor volwassenen’ wordt gedeeld. Het gaat om een instelling waarmee groepen kunnen aangeven dat er bloot gedeeld zal worden. Staat die instelling ingeschakeld? Dan zal de groep een rode banner laten zien, die waarschuwt voor ‘Adult Content’.

X-rated content op X

Op X, het voormalige Twitter, zijn heel wat sekswerkers actief. Dat heeft een duidelijke reden: expliciete content wordt op platformen als Facebook en Instagram verwijderd. Op X is het toegestaan, al mag de content niet gemonetiseerd worden. Met andere woorden: op X mag je gerust een streepje bloot laten zien, maar mag je er niet aan verdienen. Het beleid trekt heel wat sekswerkers aan met een OnlyFans-account. Op het sociale medium proberen ze dan abonnees voor dat account te ronselen, zodat er wel geld mee valt te verdienen.

Zelfs voor Elon Musk de socialemediasite overkocht, werd er gewerkt aan een concurrent voor OnlyFans. Dat project werd echter stopgezet: het bleek te moeilijk om niet-consensuele content en beelden van kinderen te weren. Volgens X wordt er aan dat probleem gewerkt. In 2023 werden 12,4 miljoen accounts opgeschort omdat ze seksueel getinte beelden van minderjarigen online plaatsten. In 2022 ging het nog om 2,3 miljoen accounts: een stijging van bijna 440%.

Alles staat klaar

De ‘Adult Content’-instelling staat klaar in de broncode van de app, maar is nog niet zichtbaar in de app zelf. Het is dan ook onzeker of de functie er daadwerkelijk komt: het gebeurt wel vaker dat er aan functies gewerkt wordt, maar dat deze niet afgewerkt worden. De tijd zal dus moeten uitwijzen of Musk speciale groepen creëert voor X-rated content op X of niet.

Uitgelicht artikel X X denkt aan YouTube-achtige streamingapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business