Nieuws

X denkt aan YouTube-achtige streamingapp

X
© iStock / Kenneth Cheung
X, het voormalige Twitter, denkt aan een app voor smart-tv's, om in de stijl van YouTube videocontent naar het platform te brengen. Elon Musk bevestigt de plannen.

De video-app van X zou eerst exclusief beschikbaar zijn op smart-tv’s via Amazon en Samsung. Het zou dus om long-form-video’s gaan, vergelijkbaar met het aanbod op YouTube. Dat meldt Fortune. Elon Musk reageerde op een bericht waarin gespeculeerd werd over het bekijken van langere video’s via X. ‘Coming soon’, klonk het kort, maar krachtig.

Als de X-app voor tv’s er komt, dan zal die wellicht niet radicaal anders zijn dan de YouTube-app voor smart-tv’s. Mogelijk verschijnt de X-app volgende week al. In een eerste fase zou die wel exclusief beschikbaar zijn op Samsung- en Amazon Fire-tv’s.

X als ‘alles-app’

Als de informatie blijkt te kloppen, dan mag de tv-app gezien worden in een volgende stap in het plan om van X een ‘alles-app’ te maken. Eerder introduceerde het platform al (video)bellen, ook voor gratis gebruikers. Enkele maanden geleden maakte X duidelijk dat het een verschuiving aan het maken is van een text-based- naar een video-first-platform. Zo zullen gebruikers straks dus ook lange video’s kunnen uploaden naar X, luidt het.

Om het nieuwe format een zetje te geven, heeft Elon Musk YouTuber MrBeast ingeschakeld. Hij dropte al een video op X. Die ene upload zou 250.000 dollar aan omzet opgeleverd hebben. Dat komt vooral omdat adverteerders de video van de immens populaire content creator op het spoor kwamen en massaal gingen investeren. Verder weet Variety dat X een deal gesloten heeft met CNN-anker Don Lemon. Die zou aan een nieuwe show werken die deze maand nog online zal verschijnen.

Musk heeft verder nog niet in zijn plannen laten kijken. Het is niet duidelijk of de aanpak van X grotendeels dezelfde zal zijn van die van YouTube (met een gratis en betalende formule) en hoe het de concurrentie wil aangaan met de videoreus.

Uitgelicht artikel X Elon Musk komt met eigen maildienst: XMail

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business