Nieuws

Elon Musk komt met eigen maildienst: XMail

X
© iStock / Kenneth Cheung
Elon Musk heeft aangekondigd zijn eigen maildienst te ontwikkelen: XMail. Musk wil de e-maildienst integreren in socialemediaplatform X.

Musk spreekt sinds de overgang van Twitter naar X over de oprichting van een ‘Everything app’. De app die alles moet kunnen, lijkt binnenkort ook een e-maildienst te gaan bieden. Dat heeft Elon Musk via X laten weten. In een bericht op zijn socialemediaplatform reageert Musk op de vraag van een X-medewerker, die vroeg wanneer de e-maildienst beschikbaar komt.

“Het komt eraan”, klinkt het in een reactie van de miljardair. Wanneer de maildienst, XMail geheten, precies beschikbaar komt, wordt niet besproken. Hoe de maildienst exact gaat werken is vooralsnog eveneens onbekend. Vast staat wel dat XMail in X wordt geïntegreerd en je er dus geen losse app – zo lijkt het althans – voor nodig gaat hebben.

De everything-app

De introductie van een e-maildienst is Musks nieuwste zet in de ontwikkeling van een ‘alles-app’. De Tesla-, SpaceX- en X-topman wil met X een westerse variant op WeChat ontwikkelen. WeChat wordt in China gezien als een everything-app. Naast een sociaal medium biedt WeChat ook betaaldiensten, videoconferentiediensten en zelfs games.

Twitter moet nog veel werk verzetten om dat punt te bereiken. Het introduceerde onlangs wel de optie om telefoongesprekken te voeren. Ook wordt gewerkt aan het opzetten van betaaldiensten. Musk heeft hiervoor in diverse Amerikaanse staten aanvragen lopen voor bankvergunningen. Buiten de VS loopt het nog niet zo’n vaart: het succes van Musks everything-imperium zal zich dan ook eerst in de VS moeten bewijzen.

e-mailelon muskontspanningxxmail

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals