Nieuws

Fairphone komt met goedkoper toestel

Fairphone 4
© Fairphone - de Fairphone 4
De Nederlandse smartphonebouwer Fairphone gaat met een goedkoper toestel op de markt komen. Het moet meer mensen voor een duurzame telefoon doen kiezen.

Eerlijk is eerlijk: tot nog toe kocht je een Fairphone vooral uit overtuiging: hij is gemaakt van duurzame materialen en heeft een langere levenscyclus omdat de meeste onderdelen apart te verkrijgen zijn, mocht er iets stuk gaan. Een prijskaartje van 699 euro staat voor de doorsnee smartphonegebruiker niet in verhouding tot de hardware en features die Fairphone biedt. Voor dat geld kiezen ze een krachtiger toestel.

Goedkopere Fairphone

Het merk hoopt nu ook budgetbewuste mensen over de streep te trekken met een goedkoper model. Daarover bericht het Duitse Handelsblatt, dat met CEO Reinier Hendrik kon spreken. De ‘budget’-Fairphone zou om en bij de 400 euro gaan kosten. “We willen de boodschap brengen dat iedereen deel kan uitmaken van onze missie”, aldus Hendrik.

De budget-Fairphone kan het merk helpen om in meer markten voet aan wal te krijgen. Momenteel is het duurzaamheidslabel vooral actief in Nederland, Frankrijk en Duitsland, maar ook in België is het merk aanwezig. Fairphone zou 23 nieuwe markten willen aanboren, waaronder die van het Verenigd Koninkrijk. Een nauwere samenwerking met providers kan het merk ook helpen groeien.

Grote investering

Om een nieuwe smartphone op de markt te brengen en de beoogde groei te realiseren, moet Fairphone fors investeren. Het is namelijk niet goedkoop om op grote schaal duurzame onderdelen in te kopen en een nieuw apparaat te ontwikkelen. Vandaar dat het merk al aangeeft dat zijn budgettoestel om en bij de 400 euro zal kosten, ook al is dat voor velen niet de definitie van een budgetsmartphone. Maar wie op zoek is naar een modulaire telefoon die veel langer meegaat dan het doorsnee toestel, zal daar wellicht wel oor naar hebben.

Uitgelicht artikel Fairphone 4 Fairphone schrapt abonnementen voor smartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business