Bug in YouTube-app op tv verhindert aanpassen videokwaliteit

YouTube logo
© Unsplash / Alexander Shatov
Wie momenteel de afspeelkwaliteit van de YouTube-app op zijn televisie wil aanpassen, loopt tegen problemen aan. De instellingenknop zou namelijk helemaal niets meer doen.

Net als op je smartphone en pc, kun je via de YouTube-app op tv’s de videokwaliteit aanpassen. Het wijzigen van de videokwaliteit is relatief eenvoudig. Hiervoor hoef je tijdens het streamen enkel op een knop op de afstandsbediening te tikken, waarna je rechts een tandwiel-icoontje ziet. Klik hierop en je komt in het menu om onder meer de videokwaliteit te wijzigen. Sinds een recente update voor de YouTube-app op tv’s lijkt de knop echter dienst te weigeren.

Nadat je de knop indrukt, gebeurt er namelijk niets. Er verschijnt geen foutmelding en de YouTube-app blijft verder ook gewoon functioneren. Over de oorzaak van de bug is nog niets bekend. Het lijkt in ieder geval niet gekoppeld aan specifieke hardware. In een Reddit-post op de YouTube-subreddit melden diverse gebruikers zich met deze instellingen-bug. Het gros van de gebruikers meldt dat ze het probleem ondervinden op hun Samsung-tv. Tegelijkertijd doen ook gebruikers met een Chromecast of Chromecast met Google TV hun verhaal.

Bug in YouTube Premium

Markant is dat sommige gebruikers de instelling wel kunnen gebruiken op een gastaccount. Diverse gebruikers linken de bug ook aan het YouTube Premium-abonnement, maar het is niet duidelijk of dat de werkelijke oorzaak is. Mocht je een Premium-abonnement hebben en het menu niet kunnen openen, dan kan het helpen om naar een gastaccount of ander Google-account te schakelen.

Gezien een forse groep gebruikers de bug lijkt te ervaren, zou de oplossing niet lang op zich moeten laten wachten. Eventueel kan je nog YouTubes feedbackformulier invullen om de bug nogmaals onder de aandacht te brengen. Tot het probleem is opgelost, moet je op YouTube dus kijken in de vaste kwaliteit. De ‘gekozen’ videokwaliteit hangt af van de kwaliteit van je internetverbinding en de resolutie van de video zelf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business