Gmail op Android leest straks al je e-mails met AI

gmail
© iStock / stockcam
Google werkt wederom aan AI-functies voor de Gmail-app op Android. Ditmaal gaat het om de AI-aangedreven samenvattingen, die je eerder al via de webversie kon gebruiken.

AI is al geruime tijd beschikbaar in Google Workspace-diensten, zoals Gmail. Hiervoor moet je echter de webversies gebruiken; de apps op Android en iOS missen deze ‘AI-upgrades’ nog. Eén van die upgrades is het automatisch samenvatten van e-mails met behulp van AI. Volgens tipster AssembleDebug zal die functie in de nabije toekomst zijn intrede doen in de Gmail-app op Android.

Zoals de naam al doet vermoeden, kan de AI je e-mails lezen en vervolgens samenvattingen genereren. Dat bespaart je tijd die je anders zou besteden aan het lezen van de e-mails, zo is het idee. Hoe dit precies zal werken in de Android-interface van Gmail, is nog onduidelijk. Momenteel is de functie al beschikbaar in de webversie van Gmail, maar vereist dit een betalend Workspace-abonnement. De consumentenversie moet het voorlopig zonder de AI stellen. Het is goed mogelijk dat dit zo blijft, en dat toekomstige AI-functies in Workspace-diensten ook betalend zullen zijn.

AI-hulpjes voor je e-mails

De AI-samenvatter zal niet de eerste of laatste AI-functie in Gmail zijn. Begin dit jaar ontdekte tipster SpAndroid al dat Google werkt aan een schrijfassistent voor de Gmail-app. Volgens dat gerucht hoef je de AI-assistent enkel te vertellen wat er in de e-mail moet staan. Vervolgens gaat de AI aan de slag en komt die met een voorbeeldmail.

Recent kwam bovendien naar buiten dat Google werkt aan uitgebreide AI-antwoordsuggesties. Die moeten beter aansluiten op de inhoud en context van een e-mail. Gmail biedt nu al wel antwoordsuggesties, maar kiest daarvoor uit een reeks standaardantwoorden.

Of en wanneer al deze functies in Gmail verschijnen, zal de tijd leren. Vast staat dat de AI-functies van Google altijd eerst in de VS verschijnen. Een release in de EU zal altijd wat langer op zich laten wachten. Bovendien kan de AI in het begin meestal enkel omgaan met Engelse teksten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business