Nieuws

Je verloren Android vind je binnenkort zonder wifi of batterij

Android 14 officieel
Google maakt het binnenkort mogelijk om apparaten te vinden via Find My Device zonder wifi. Dit was al mogelijk op de Pixel 8.

Op de Pixel 8-lijn van smartphones introduceerde Google reeds offlinefunctionaliteit voor Find My Device. Dat betekent dat je apparaat zelfs kon gevonden worden zonder verbinding te hebben met het internet, wanneer je het kwijt bent. Door in te loggen met je Google-account op een ander apparaat kan je zo de locatie tracken. Ook als je smartphone een lege batterij heeft, werkt dit nog steeds.

Deze functie werkt door een gespecialiseerde chip in de Pixel 8, waardoor de bluetooth-capaciteiten actief blijven, zelfs als de telefoon geen batterij meer heeft. Het apparaat ‘pingt’ andere apparaten met een bluetoothverbinding, waardoor de locatie kan worden bepaald en doorgestuurd worden via internet.

Nu spoort Google andere bedrijven aan om hetzelfde te gaan implementeren. Het netwerk dat deze functie zal ondersteunen, is vanaf gisteren gelanceerd. Google en Apple hebben samen aan een industriestandaard gewerkt, zodat elkaars apparaten gevonden kunnen worden. Op Apple was dit al reeds beschikbaar, maar nu rolt Google dus ook de nodige software uit. Vorig jaar kreeg de software ook een update, met een nieuw logo.

De vraag blijft natuurlijk of de verscheidenheid aan Android-smartphones diezelfde functionaliteit zouden kunnen ondersteunen. Google zal via mail of op de app een melding versturen wanneer je toegang kan krijgen tot het netwerk. Dan kan je kiezen of je apparaat kan gebruikt worden om anderen te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business