Nieuws

Google ‘Find My Device’ krijgt nieuw logo met update

De 'Find My Device'-app van Google krijgt plots een nieuw logo, waarmee hij iets beter in het rijtje past.

Niet schrikken: het icoontje voor de Google ‘Find My Device’-app ziet er plots anders uit. Voorheen liet het logo een groene plaatsmarkering zien met daarin de afbeelding van een smartphone. Dat is niet langer het geval: het icoontje sluit nu aan bij de andere Google-iconen, met de gekende combinatie van geel, groen, blauw en rood.

Het nieuwe logo. © Google

Die verandering gebeurt niet zomaar: binnenkort zal je met de app namelijk naar meer dingen kunnen zoeken dan alleen smartphones. De app zal binnenkort namelijk ook bluetoothtrackers ondersteunen. Aangezien je die apparaten ook aan je rugzak, de halsband van je huisdier, je portefeuille enzoverder kunt verbinden, dekt de smartphone in het icoontje niet langer de lading. Google ontwikkelt zelf van die bluetooth-trackers – intern staan ze momenteel nog onder de codenaam ‘Grogu’ bekend. Ook Chromebooks zouden binnenkort UWB-ondersteuning kunnen krijgen.

In plaats van een tool om je verloren smartphone te vinden, vormt Google ‘Find My Device’ om tot een heel netwerk. De bedoeling is dat alle Google-apparaten elkaar moeten helpen vinden, ook als ze uitgeschakeld zijn. Die functie zou naar bepaalde telefoons met Android 14 komen. Ongeweten is echter of dat voor alle telefoons het geval zal zijn: de bluetoothmodule van de telefoon moet daarvoor namelijk altijd ingeschakeld blijven, ook als het toestel uitstaat. Daarvoor is specifieke hardware vereist, die mogelijks niet in alle Android 14-telefoons aanwezig is.

Om het nieuwe icoontje te zien, moet je de app updaten naar versie 3.0. Dat kan via de Google Play Store: versie 3.0.046-4 van de app is al voor enkele gebruikers beschikbaar. De update wordt momenteel nog uitgerold, dus het kan even duren vooraleer je de app op jouw telefoon kan bijwerken.

Uitgelicht artikel Google find my Google werkt aan “Find My”-netwerk, ook voor uitgeschakelde apparaten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business