Nieuws

Apple laat emulators van oude games toe in App Store

App Store
Apple werkte de richtlijnen van de App Store bij, waardoor er wereldwijd een wijdere selectie aan apps toegelaten wordt.

Het bedrijf heeft beslist om nieuwe categorieën van apps toe te laten in de App Store, volgens de richtlijnen. Vanaf nu zijn game-emulators toegelaten in de appwinkel van Apple. Dat zijn apps die andere apparaten nabootsen, zodat je bijvoorbeeld een Nintendo DS-spel op je iPhone kan spelen. Apple geeft wel aan dat deze emulators nog steeds wettelijk in orde moeten zijn om toegelaten te worden.

Daarnaast kunnen zogenaamde ‘superapps’ vanaf nu ook verschijnen in de App Store. Dat zijn apps met erin nog andere apps of games, die gebruik maken van HTML5. Als laatste aanpassing zijn cloudgamingdiensten, zeg maar de ‘Netflix van videogames’, ook toegelaten in de appwinkel. Nu kunnen apps zoals Xbox Game Pass of Nvidia GeForce Now dus ook verschijnen.

App Store-deur op een kier

Apple hield altijd de teugels van de App Store redelijk strak in handen, maar daar komt nu verandering in. Dit komt mede doordat de EU de techgigant verplicht om hun ecosysteem meer te openen, en ook door verschillende gelijkaardige rechtszaken in de VS. Onlangs bracht het bedrijf de mogelijkheid om apps te sideloaden uit, maar enkel in de EU. Nu veranderen ze dus ook hun beleid van de App Store wereldwijd.

Emulatie toegelaten?

Emulators zelf zijn dan wel legaal, maar het downloaden van spellen die uitgegeven zijn voor die consoles is nog steeds illegaal. Als je een emulator gebruikt, mag je wettelijk gezien dus geen games downloaden als je die niet zelf bezit. Een app zal dus niet mogen linken naar een plek waar je die kan downloaden, als die in de App Store wil komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business