Nieuws

iOS 17.4 nu beschikbaar: Europese regels gaan van kracht

Apple
© iStock / grinvalds
Apple brengt vandaag iOS 17.4 uit voor zijn apparaten. Vanaf nu is het mogelijk om apps uit alternatieve app stores te installeren.

Vanaf vandaag zijn iOS 17.4 en iPadOS 17.4 beschikbaar voor apparaten die iOS 17 ondersteunen. Deze update heeft belangrijke nieuwe opties voor gebruikers in de Europese Unie, zoals eerder bekend werd gemaakt. Vanaf nu kunnen zij een alternatieve appmarktplaats installeren, en daarvan hun apps downloaden. Dit moet dus niet meer rechtstreeks via de App Store van Apple. Wel is dit enkel beschikbaar op iPhone.

Daarnaast kan je vanaf nu ook een standaardbrowser kiezen, waardoor alle links niet rechtstreeks naar Safari worden gestuurd. Dit kan vanaf nu dus ook Chrome of Edge zijn. De NFC-chip wordt ook opengesteld. Die betalingen hoeven niet meer enkel via Apple Pay te lopen.

Er zijn ook andere updates, los van de Europese verordeningen. Zo zijn er een heleboel nieuwe emoji’s, zoals een paddenstoel of limoen. Daarnaast zijn transcripten vanaf nu beschikbaar op Apple Podcasts, maar enkel in het Engels, Spaans, Frans of Duits.

Hoe installeren?

De update kan je installeren via Instellingen -> Algemeen -> Software-update -> Werk nu bij. Apple is de software momenteel nog aan het uitrollen, dus het is mogelijk dat die nog niet beschikbaar is voor jouw toestel. Meer informatie over de nieuwe functies vind je op de officiële site van Apple.

Uitgelicht artikel Apple MacBook Air M3 Apple onthult krachtigere Macbook Air met M3-chip

Apple vs. EU

Er ging een lange voorgeschiedenis aan deze update. Apple werd verplicht om deze functies te implementeren in Europa, doordat de Europese Unie de Digital Market Act goedkeurde. Die viseert de monopolie die techgiganten uitoefenen, en wil die inperken. Deze update dient dus om aan die verordening te voldoen. Moest dit niet gebeuren, riskeert Apple een boete. Eergisteren werd al bekend dat Apple een boete zou ontvangen voor machtsmisbruik in de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business