Nieuws

Google verplaatst zoekbalk naar onderen

Google Search
© iStock / marchmeena29
Google test een nieuw design van de Zoeken-app. In deze lay-out staat de balk onderaan het scherm tijdens het zoeken.

Het design van een app is een essentieel element: het moet functioneel zijn en mooi ogen. Google past dan ook continu updates toe aan het design van verschillende apps. Nu blijkt Google Zoeken op smartphones aan de beurt te zijn, volgens gebruikers op X.

In het klassieke design blijft de zoekbalk bovenaan het scherm wanneer je iets opzoekt, maar nu zal dit verplaatsen naar onderen. Daarmee volgt Google zijn Material Design 3-richtlijnen, die het bedrijf zelf opstelt. Het geselecteerde tabblad (bijvoorbeeld zoeken) wordt benadrukt met een pilvormige omtrek, terwijl de lange zoekbalk net erboven in de onderste balk is geïntegreerd.

Vanuit Google zelf kwam nog geen bericht over deze update. Dit omvat misschien een gebruikerstest voor een beperkte groep, maar mogelijk wordt deze binnenkort uitgerold naar een groter aantal mensen. Het zorgt er in ieder geval voor dat de zoekfunctie wat makkelijker bereikbaar is met je duimen.

Uitgelicht artikel Google Pixel Google helpt met identificeren van onbekende bellers

Google brengt wel vaker updates uit voor hun producten en services. Zo leest Gmail binnenkort je e-mails met AI, en lanceert Google een netwerk om je verloren smartphone terug te vinden.

Androidgooglegoogle searchgoogle zoeken

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals