Nieuws

Tesla Model Y met bereik van 600 km arriveert in België

Tesla Model Y
© Tesla
Tesla heeft donderdag een nieuwe Long Range-versie van de Model Y geïntroduceerd in België. Net als het basismodel beschikt de nieuwste Model Y-telg over achterwielaandrijving.

Tesla biedt klanten met de nieuwe Model Y Long Range een vierde keuze in het Model Y-aanbod. Eerder was het al mogelijk om te kiezen uit de Model Y met achterwielaandrijving, de vierwielaangedreven Long Range en de Performance-versie. De tweede Long Range-variant wordt net als het basismodel aangedreven via de achterwielen. Deze keuze voor achterwielaandrijving zorgt juist voor een grotere autonomie van 600 km (WLTP). Het bestaande Long Range-model haalt volgens de WLTP-norm een bereik van 533 kilometer.

Geïnteresseerden kunnen de nieuwe Model Y Long Range direct bestellen. De prijs start bij 49.970 euro. Kies je voor andere velgen, een andere lakkleur of de Enhanced-variant, dan kan de prijs nog met enkele duizenden euro’s stijgen. Vooraf geconfigureerde modellen van de Model Y Long Range met achterwielaandrijving zijn momenteel nog niet beschikbaar.

Volgens de Model Y-configuratietool van Tesla hoef je echter niet lang te wachten op de levering. De basisversie met de witte lak is naar verluidt al over uiterlijk vier weken beschikbaar. De snelle levertijd heeft te maken met de productielocatie: de Long Range-versie wordt in de Duitse Tesla-fabriek nabij Berlijn gebouwd. De auto’s hoeven dus niet eerst naar Europa verscheept te worden.

Verlaagde catalogusprijs

Eerder besloot Tesla de prijs van het basismodel met 4.000 euro te verlagen. De autofabrikant biedt ook regelmatig fikse kortingen op de reeds geconfigureerde Model 3’s en Model Y’s.

Tesla heeft die prijsverlagingen ook wel nodig. Na de hoogtijdagen van 2022 en begin 2023, zijn de leveringen van de autofabrikant flink teruggezakt. Jaar-op-jaar zijn de leveringen in Q1 met een vijfde afgenomen. CEO Musk gelooft dat het merk zich tussen twee groeigolven in bevindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business