Nieuws

X verbiedt betalende gebruikers om blauw vinkje te verbergen

X (Twitter)
© iStock / Robert Way
Binnenkort is het niet meer mogelijk om het blauw vinkje te verbergen op het platform X, als je betalende gebruiker bent.

Vorig jaar introduceerde X, het voormalige Twitter, betalende versies van hun platform. Daarin zit onder andere de functie om jezelf een blauw vinkje toe te kennen, wat eerder wou zeggen dat het een geverifieerd account is. Tot voor kort hadden gebruikers wel de mogelijkheid omdat blauwe vinkje te verbergen, en toch nog gebruik te maken van de andere Premium-voordelen. Dit zal dus niet meer mogelijk zijn.

X stuurt meldingen naar gebruikers waarin staat dat de functie binnenkort zou verdwijnen. Wanneer dit zal verdwijnen en of er een andere mogelijkheid in de plaats komt, is niet bekend.

Blauwe vinkjes

Het blauw vinkje en X hebben al een lange geschiedenis. Toen het platform nog Twitter heette, was het blauw vinkje een statussymbool: het diende als verificatie voor bekende personen, om het probleem van nepaccounts tegen te gaan. Bij de overname van Elon Musk verschoof het platform naar een nieuwe strategie. Het blauwe vinkje werd een indicator dat je geabonneerd bent op X Premium. Nadien besliste X toch om terug blauwe vinkjes uit te delen aan accounts met meer dan een miljoen volgers. Vorige week deden ze dat ook aan accounts met een heleboel geverifieerde volgers.

Waarom het blauwe vinkje niet meer te verbergen valt, is niet bekend. Waarschijnlijk wil X de zichtbaarheid van zijn abonnementen op het platform zelf verhogen. Hoewel er dus een stigma bestaat rond de vinkjes op het platform, hebben de Premium-gebruikers helaas geen keuze meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business