Nieuws

X deelt gratis blauwe vinkjes uit, voor accounts met genoeg volgers

X (Twitter)
© iStock / Robert Way
X introduceert gratis abonnementen voor gebruikers met genoeg geverifieerde volgers. Dat maakt Elon Musk bekend op het platform.

X heeft aangekondigd dat accounts met veel geverifieerde volgers gratis Premium- en Premium Plus-lidmaatschappen zullen ontvangen, aldus Elon Musk. Dat maakte hij bekend via het platform. Hiermee gaat de dienst deels terug naar het systeem van vroeger, waar bekende accounts de vinkjes kregen om onderscheid te maken met nepaccounts.

Op woensdag merkten verschillende X-gebruikers op dat ze het blauwe vinkje naast hun gebruikersnaam zagen, zelfs zonder een X-abonnement. Musk zei eerder dat accounts met meer dan 2.500 “geverifieerde abonneevolgers” een gratis Premium-lidmaatschap krijgen, en accounts met meer dan 5.000 volgers krijgen een gratis Premium Plus-lidmaatschap. Met geverifieerde abonneevolgers wordt dus andere gebruikers met zo’n vinkje bedoeld.

Terug naar vroeger

Voor Musks overname van Twitter was verificatie vooral voor beroemdheden, politici en journalisten. Met betaalde verificatie, dat door Musk geïntroduceerd werd, kon iedereen het krijgen door een Premium-lidmaatschap te kopen. Eerdere geverifieerde gebruikers die niet betaalden, verloren hun verificatie, maar Musk heeft dit voor sommigen behouden. Later werden veel accounts met meer dan een miljoen volgers alsnog geverifieerd.

Het lijkt erop dat veel invloedrijke X-accounts met grote volgersaantallen opnieuw worden geverifieerd, aldus de reacties op X zelf. Dit wordt dus momenteel uitgerold op het platform, met gemengde reacties: niet iedereen is even enthousiast om zo’n vinkje naast zijn naam te zien verschijnen.

Uitgelicht artikel X X bouwt aan speciale groepen voor X-rated content

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business