Nieuws

YouTube verandert lay-out van videopagina

youtube app website nieuwe features ui look
YouTube test een nieuwe lay-out, waarbij de aanbevelingen en reacties van plaats wisselen op het videoscherm.

YouTube test een wijziging uit van de lay-out op het web. Normaal staat onder de video de beschrijving, verdere informatie erover en de comments, en langs de zijkant staan andere video’s die aangeraden worden door het platform. YouTube denkt erover na om die te wisselen van plaats: de video’s komen onderaan te staan, en de titel en informatie langs de zijkant.

De verandering brengt gemengde reacties naar buiten. Het voordeel is wel dat je meer van de videotitel en comments kan zien, maar het merendeel van de gebruikers ziet mogelijk meer nut in de videoaanbevelingen. Daarvan verschijnen er slechts drie in deze nieuwe lay-out, zonder naar beneden te scrollen.

Youtube-updates

Eerder deze maand kwamen YouTube Shorts al naar de zijbalk naast een video. Daar kwam ook soortgelijke commentaar naar buiten: te grote content die afleidt van de effectieve inhoud.

Team YouTube bevestigde dat dit om een gebruikerstest gaat, en de veranderingen het dus mogelijk niet zullen halen in de eindversie. Wanneer én of dit dus zou verschijnen voor alle gebruikers, is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business