Nieuws

Update voor Intel-drivers die al maanden voor problemen zorgen

© iStock / Wachiwit
Drivers van Intel zorgen al een tijdje voor problemen. Een zoveelste update moet de problemen eindelijk verhelpen.

Intel kampt al een aantal maanden met problemen. Op sommige computers met Windows 10 en Windows 11, zorgen hun drivers ervoor dat de pc crasht. Gebruikers krijgen hierdoor het zogenaamde ‘Blue Screen of Death’ of te zien.

Intel probeert het probleem ondertussen al enkele maanden op te lossen, maar zonder resultaat. Hoewel niet veel gebruikers hinder ondervinden met de drivers, zijn de gevolgen best vervelend voor de getroffenen. Het gaat namelijk om een probleem met de wifidrivers voor Windows. Daardoor crasht de pc van sommige gebruikers, waardoor de pc zichzelf automatisch afsluit. Andere gebruikers hebben dan weer problemen met internet zelf: soms stopt die vanzelf met werken. Wie dan op onderzoek uitgaat, zal ook in Apparaatbeheer een waarschuwing bij de wifi-adapter zien staan.

Update om probleem op te lossen

Die problemen lost Intel – voor de zoveelste keer – op met een update voor de betrokken drivers. In versie 23.40.0.4 zouden het euvel verholpen moeten zijn. Daarnaast brengt de update meteen wat verbeteringen met zich mee als het over je internetverbinding gaat. Die zou na de update niet alleen veiliger worden, maar ook stabieler.

De draadloze adapter zorgt niet alleen voor wifiverbindingen, maar ook voor bluetoothconnectiviteit. Ook die drivers worden bijgewerkt ze geen pc’s meer doen crashen. Daarnaast zorgen de nieuwe drivers ervoor dat je Bluetooth LE-verbindingen beter gaan werken, aldus Intel.

Drivers installeren

Er zijn meerdere manieren om nieuwe drivers te installeren. Om te beginnen kunnen gebruikers terecht in het instellingmenu van Windows. Zijn er driverupdates beschikbaar voor je apparaat? Dan zal je die daar automatisch zien verschijnen. Het besturingssysteem zal er, na een tijdje, ook voor zorgen dat de updates automatisch geïnstalleerd worden.

Een andere optie is om rechtstreeks naar de website van Intel te surfen. Daar kan je een handige tool downloaden om je drivers te beheren. Je hoeft alleen de Intel Driver and Support Assistant (iDSA) te downloaden en installeren. Die applicatie zal dan in de tray, linksonder het scherm, verschijnen. Klik rechts op het appicoontje en zoek naar updates. Dit is wel enkel aangeraden als je effectief problemen ondervindt met je pc.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business