Nieuws

Polestar lanceert eerste smartphone op 23 april

Polestar Phone
© Polestar
Automaker Polestar lanceert op 23 april zijn eerste Android-telefoon, de Polestar Phone. Het toestel is ontwikkeld in samenwerking met de Chinese smartphonefabrikant Meizu.

Tijdens het Polestar Day-event in 2023 toonde de Zweedse automaker al een teaser van de langverwachte smartphone. Details over de hardware en software bleven toen echter nog schaars. Begin dit jaar dook het eerste concrete brokje informatie op: de Polestar Phone is in feite een rebadged versie van de Meizu 21 Pro. De officiële lancering staat nu gepland voor 23 april.

Design en duurzaamheid

Polestar positioneert de Phone als een “AI-vlaggenschip”. In de teaserbeelden legt het merk de nadruk op het minimalistische ontwerp en de duurzaamheid van de smartphone. Zo wordt de Phone geleverd in “Polestar wit”, een populaire kleur voor zijn EV’s. Gouden accentkleuren op diverse plekken “matchen met de gordels in de auto en de Brembo-remmen”.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Polestar. De verpakking en het hoesje van de Phone zijn dan ook gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Verder hint de fabrikant nog op enkele specificaties. De Polestar Phone krijgt vermoedelijk een 6,79-inch-oledscherm met een beeldverhouding van 21:9 en een screen-to-body-ratio van 91,5%. De randen rondom het scherm zijn dus ontzettend dun.

Vlaggenschip hardware

Onder de motorkap huist de Snapdragon 8 Gen 3-chipset van Qualcomm, gecombineerd met 12 GB of 16 GB RAM en tot 1 TB opslag. De batterij heeft een capaciteit van 5.050 mAh en ondersteunt snelladen tot 80 W.

Op de achterzijde van de Phone bevinden zich de vier opvallende cameraringen. De hoofdcamera heeft een resolutie van 50 MP, de zoomcamera 10 MP (met 3x optische zoom) en de groothoeklens 13 MP. De vierde ring herbergt enkel de flitser.

Hoewel de hardware van de Polestar Phone en de Meizu 21 Pro identiek is, draaien ze wel op verschillende software. Polestar ontwikkelde in samenwerking met Meizu het Polestar OS. Hiermee wil de automaker de smartphone meer geschikt maken voor de Westerse markt.

Prijzen en beschikbaarheid

Polestar lanceert de Phone op 23 april. Of de telefoon ook in België te koop zal zijn, is nog niet bekend. Meizu-smartphones zijn hier in ieder geval niet verkrijgbaar, maar Polestar-EV’s wel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business