Nieuws

Google vereenvoudigt biometrische verificatie in Play Store

vingerafdrukscanner Windows Hello
© iStock / Dilok Klaisataporn
Google maakt het instellen van biometrische verificatie in de Play Store makkelijker door de wachtwoordvereisten te verwijderen.

Google brengt een wijzing aan in hoe de instelling van de biometrische verificatiefunctie loopt in de Google Play Store. Je hoeft niet langer je wachtwoord in te voeren om die functie in te stellen.

Biometrische verificatie is het ontgrendelen van je smartphone met je gezicht of vingerafdruk. Je kon dit ook al gebruiken voor verschillende andere functies, zoals betalingen, apps vergrendelen of je ergens in te loggen. Nu maakt Google het makkelijker om de functie in te schakelen in de Play Store.

Je hoeft je wachtwoord ervoor niet meer in te voeren, maar enkel de functie in te schakelen in de instellingen. Vanaf dan kan je gebruik maken van gezichts- of vingerafdrukverificatie om een betaling te voltooien in de appwinkel. Google heeft een e-mail naar gebruikers gestuurd waarin deze nieuwe functie wordt bevestigd. Het bedrijf drong er ook op aan om biometrische verificatie in te schakelen voor elke aankoop op de Play Store.

Reeds 10 jaar

Google biedt al bijna 10 jaar biometrische ondersteuning voor de Play Store, waarmee je je vingerafdruk, gezicht of een andere vorm van biometrie kunt gebruiken om aankopen goed te keuren. Het bedrijf maakt een aanpassing aan deze functionaliteit in het belang van gemak.

De verandering zal plaatsvinden ergens in de komende weken. Het bedrijf kondigde onlangs ook aan dat het stopt met hun VPN-dienst, en gaf ook al een kijkje in de nieuwe functies van Android 15 met de eerste bèta.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business