Nieuws

Google One stopt met gratis VPN-dienst

Google One
© Google
Google One neemt later dit jaar afscheid van zijn VPN-dienst. De zoekgigant zegt de VPN uit de lucht te halen omdat “mensen het gewoon niet gebruikten”.

Google introduceerde in 2020 de ‘VPN by Google One’-dienst. Aanvankelijk was de VPN enkel beschikbaar voor One Premium-abonnees. Vorig jaar besloot de zoekgigant de VPN breder toegankelijk te maken. Ook One Basic- en Standard-klanten konden sindsdien via hun smartphone of computer gebruikmaken van Googles VPN-diensten. Van een groot succes bleek echter geen sprake. Later dit jaar wordt de dienst definitief stopgezet.

Google wil nog geen definitieve datum geven. Gebruikers van de VPN-dienst worden in de toekomst doorverwezen naar VPN’s van derden. Dit geldt enkel voor One-abonnees. Pixel-gebruikers kunnen voorlopig gebruik blijven maken van de geïntegreerde One VPN. Hoelang dat zal voortduren, is nog onduidelijk. Tijdens de lancering van de Pixel VPN samen met de Pixel 7-serie, beloofde Google de VPN ten minste vijf jaar aan te bieden. De VPN-dienst voor Pixels komt dus ten vroegste in 2027 te vervallen.

Volgens Google is de stopzetting van de VPN in het One-abonnement te wijten aan de lage gebruikscijfers. “Mensen gebruikten het gewoon niet”, aldus Google in een verklaring. De vrijgekomen tijd laat het One-team toe om meer gevraagde functies te ondersteunen. Welke functies de zoekgigant in ontwikkeling heeft, wordt niet bekendgemaakt.

Alles-in-één abonnement

Onlangs lanceerde Google nog een gewijzigd Google One-abonnement. In het Verenigd Koninkrijk zijn Fitbit Premium en Nest Aware nu inbegrepen bij het One Premium-abonnement. In België en Nederland is dat vooralsnog niet het geval. Het duurste One Premium-abonnement is hier wel al beschikbaar en biedt toegang tot geavanceerde AI-functies zoals Gemini Advanced en AI in Workspace-diensten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business