Nieuws

Google wil Gemini integreren in desktopversie Chrome

Gemini
© Google
Google wil zijn AI-chatbot Gemini toegankelijker maken door deze te integreren in Google Chrome. Straks zal je via de adresbalk al je vraag aan Gemini kunnen stellen.

Google is niet de eerste browserontwikkelaar die een AI-assistent integreert. Microsoft ging de zoekgigant voor met de handige integratie van Copilot. Ook Google wil op korte termijn zijn AI toegankelijker maken. Dit doen ze door de AI oproepbaar te maken via de adresbalk in Chrome. Gebruikers hoeven hiervoor enkel “@Gemini” in te typen, gevolgd door hun vraag aan de AI.

Van website naar adresbalk

Momenteel moeten gebruikers nog naar de Gemini-website browsen om hun vragen te stellen. Met de integratie van Googles AI-chatbot in Chrome is dat straks verleden tijd. De integratie is vooralsnog niet erg uitgebreid. Er is geen apart venster zoals in Edge om de AI-chatbot direct te openen. Na het stellen van de vraag via de adresbalk, word je alsnog naar een Gemini-webpagina gestuurd. Kortom: vooralsnog biedt de integratie niet veel extra voordelen.

Canary-versie vereist

Om de Gemini-integratie in Google Chrome te gebruiken, moet je vooralsnog de Canary-versie van de browser gebruiken. Dit is een relatief instabiele versie van Chrome, die hoofdzakelijk bedoeld is voor het testen van nieuwe functies. Als je Chrome Canary gebruikt, vind je twee nieuwe flags:

  • chrome://flags/#omnibox-starter-pack-expansion
  • chrome://flags/#omnibox-starter-pack-iph

Beide flags moeten ingeschakeld worden om de functie te gebruiken. Vooralsnog zijn de flags enkel toegankelijk voor de desktopversie van Chrome. Of de mobiele versie later ook sneller browsen naar Gemini mogelijk maakt, is nog onduidelijk. De toekomst zal uitwijzen wanneer alle Chrome-gebruikers op Linux, macOS en Windows de AI kunnen benaderen via @Gemini.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business