Nieuws

Apple teaset lancering nieuwe iPads en Pencil

Apple event 7 mei
© Apple
Apple heeft aangekondigd op 7 mei nieuwe producten te lanceren. Wat het elektronicaconcern precies in petto heeft, is nog niet bekendgemaakt.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving over het schrappen van een “lente-evenement”, heeft Apple nu alsnog een digitale productlancering gepland. Vermoedelijk gaat de fabrikant op 7 mei zijn nieuwste iPad Air- en Pro-modellen onthullen. Over die tablets is inmiddels het een en ander naar buiten gekomen. Bovendien lijkt het erop dat er een Pencil 3 op komst is: in teaserbeelden voor het evenement toont Apple in elk geval een stylus met allerlei frisse kleuren.

Welke teaser je te zien krijgt, hangt overigens af van wanneer je de website laadt. Als je de pagina ververst, verschijnt er een nieuwe teaser in de vorm van het Apple-logo. Ook de tagline van het evenement, “Let Loose”, lijkt te bevestigen dat er nieuwe iPads en een Pencil op komst zijn. Het zal in ieder geval gaan om producten voor creatieve geesten.

Apple Pencil 3

De Pencil 3 wordt mogelijk de tweede stylus van Apple met een USB-C-aansluiting. Verder zou het ook het eerste digitale tekenpotlood zijn met Find My-ondersteuning. Mocht je de stylus ergens laten rondslingeren, dan kunnen andere iPhones en iPads de locatie vastleggen.

Volgens eerdere berichtgeving krijgt de Pencil 3 ook nieuwe tips. Deze klemmen zich vast op de stylus middels magneten en simuleren diverse schrijf- en tekeninstrumenten. Om de stylus te verbeteren, zou Apple ook een ‘knijp’-functie aan de Pencil toevoegen. Wat je daar precies mee kunt doen, is voorlopig nog onduidelijk.

Nieuwe iPad-modellen

Apple zou op 7 mei eveneens de iPad Pro- en Air-modellen van 2024 aankondigen. Nieuw op de Pro-varianten is dat Apple gebruikmaakt van oledschermen. Ook zouden de twee tablets elk 0,1 inch groter zijn geworden, waardoor de schermen nu 11 en 13 inch meten. Voor de iPad Air zou Cupertino dan weer een geheel nieuwe variant onthullen, met een scherm van 12,9 inch. De Air blijft ook beschikbaar in 10,9 inch. Ook blijft de Air-reeks gebruikmaken van LCD-schermen.

Tot slot wordt verwacht dat er op 7 mei een nieuw Magic Keyboard wordt onthuld. Dat zou enkel beschikbaar zijn voor de iPad Pro-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business