Nieuws

Apple onthult nieuwe iPad Air en Pro in mei

Apple iPad Pro
© Unsplash / Daniel Romero
Bloomberg-journalist Mark Gurman meldt dat Apple de nieuwe iPad Air- en Pro-modellen begin mei lanceert. Eerder werd nog gesproken over een onthulling in maart of april.

Gurman voorspelde eerder dat de nieuwe iPad-modellen pas ergens “eind april” zouden verschijnen. Die voorspelling lijkt echter niet uit te komen, stelt de tipster. Gurman verwacht nu dat Apple zijn aanstaande iPad Air- en Pro-modellen “begin mei” lanceert. Op welke datum de lancering precies plaatsvindt, is niet geheel duidelijk. Temeer omdat Apple de iPads niet onthult tijdens een evenement: er zal simpelweg een persbericht worden uitgestuurd om de lancering te verkondigen.

Grotere iPad Air en oledschermen

Hoewel er geen lente-evenement gepland staat, heeft Apple voldoende vernieuwingen te bespreken voor de Air- en Pro-iPads. De iPad Air is voortaan bijvoorbeeld beschikbaar met een groter 12,9-inch-lcdscherm. Het kleinere 10,9-inch-model blijft overigens gewoon bestaan. Ook de iPad Pro krijgt net iets grotere schermen: 11 en 13 inch, in plaats van 10,9 en 12,9 inch. Nieuw op de Pro-modellen is verder dat ze gebruikmaken van oledschermen.

De Air stapt verder over op de snellere M2-chipset, terwijl de Pro’s geüpgraded worden naar de Apple Silicon M3-chipset. De iPad Pro-modellen zouden ook een aangepast ontwerp bieden, met een dunnere behuizing. Er wordt zelfs gespeculeerd over de mogelijkheid om de iPad-modellen via MagSafe op te laden.

Nieuwe Pencil en Keyboard

Centraal in de aanstaande iPad-onthulling staan ook de diverse accessoires. Verwacht wordt dat de technologiegigant onder meer een nieuwe Apple Pencil en Magic Keyboard onthult. Die laatste zou overigens alleen geschikt zijn voor de nieuwe Pro-modellen.

Het blijft voorlopig koffiedik kijken of Apple de iPad Air- en Pro-tablets werkelijk in mei onthult. De onthulling werd al meermaals uitgesteld vanwege hardware- en softwareproblemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business