Nieuws

Nee, Apple lanceert deze maand geen nieuwe iPads

Apple iPad Pro
© Unsplash / Daniel Romero
Apple lanceert op zijn vroegst in april de nieuwe iPad-modellen. Een specifieke versie van iPadOS 17.4 voor de te onthullen iPads zou pas tegen eind maart gereed zijn.

Apple onthult dit voorjaar enkele nieuwe iPad Air- en Pro-modellen, dat staat wel vast. Minder zeker is wanneer Apple de iPads wil onthullen. Bloomberg-journalist Mark Gurman speculeerde eerder dat de lancering eind maart of begin april zou plaatsvinden. Volgens een Chinese tipster zou de introductie op 26 maart plaatsvinden. Gurman wijst dit via X resoluut van de hand. In zijn Power On-nieuwsbrief legt de journalist nu uit dat een onthulling in april een stuk waarschijnlijker is.

Apple werkt immers nog aan de software voor de nieuwste iPad-modellen, aldus Gurman. Verwacht wordt dat de specifieke iPadOS 17.4-variant tegen eind maart wordt afgerond. Vervolgens rolt Apple de software uit naar alle geproduceerde iPad-exemplaren. Dit proces neemt enkele weken in beslag, aldus de journalist. Zodoende zou de lancering pas later in april kunnen plaatsvinden. Het is mogelijk dat Apple de tablets wel introduceert voordat de software op alle tablets staat; meestal zitten er enkele dagen of weken tussen de onthulling en de verkoopstart.

Lente-evenement is geschrapt

Je hoeft overigens geen vooraankondiging van het iPad-event te verwachten. Er komt geen onthullingsevent. Apple zou de iPad-modellen simpelweg via persberichten introduceren. Apple lijkt die strategie steeds vaker te verkiezen voor productlanceringen. Eerder deze maand onthulde Apple nog de M3-variant van de MacBook Air via een persbericht.

De nieuwe iPad Pro-modellen zouden ditmaal beschikken over oledschermen, de nieuwe M3-chip, een nieuwe vormgegeven behuizing en mogelijk zelfs MagSafe-ondersteuning. In de Air-serie kan je voortaan kiezen uit twee schermformaten: 11 en 12,9 inch. Verder zou de tablet geüpgraded worden naar de Apple Silicon M2-chip. Het ontwerp van de tablet zou verder grotendeels gelijk zijn aan de huidige Air-tablets.

Mogelijk onthult Apple gelijktijdig een nieuwe Pencil en een nieuw Magic Keyboard voor de iPad Pro, met een groter touchpad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business