Nieuws

Apple plant onthulling vernieuwde iPad-serie in maart

iPad
© iStock
Verwacht in maart de “grootste vernieuwing van de iPad Pro ooit”, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman. Apple zou in maart ook zijn iPad Air en reguliere iPad verversen.

Voor het eerst sinds het ontstaan van de iPad-reeks in 2010 bracht Apple in 2023 geen nieuwe iPads op de markt. Lange tijd deden geruchten de ronde over een nieuwe iPad Mini. Die kwam echter niet meer in 2023 naar de markt, maar wordt mogelijk in maart onthuld. Eind maart plant Apple namelijk de onthulling van zijn nieuwste iPad-modellen, meldt Gurman in zijn Power On-nieuwsbrief.

Welke modellen Apple exact gaat onthullen, blijft koffiedik kijken. De journalist weet met zekerheid te stellen dat we in elk geval nieuwe iPad Pro’s en twee iPad Air-tablets gaan tegenkomen. Voor het eerst krijgt de Air-serie daarmee twee versies, waarbij de nieuwe variant groter is dan de bestaande Air, met een 12,9-inch-scherm. Er doen ook geruchten de ronde over een vernieuwde reguliere iPad en het aanstormende afscheid van Apples 9e-generatie iPad. Ook zou er een nieuwe iPad Mini op de planning staan, met een up-to-date Bionic-chipset.

Hints in iOS 17.4

Dat de nieuwe iPads op komst zijn, blijkt ook uit de code van Apples bètaversie van iOS 17.4. Daarin refereert Apple naar diverse nieuwe accessoires, waaronder vernieuwde Magic Keyboards. Ook zijn er volgens de software kersverse Apple Pencils in ontwikkeling. Hoe die styli verschillen met wat de technologiefabrikant momenteel aanbiedt op zijn huidige Pencil-modellen, is niet bekend.

Dit jaar lijkt verder een wens van menig iPad Pro-gebruiker in vervulling te gaan. Op de iPad Pro van 2024 zou de Face ID-sensor namelijk in landschapsmodus gepositioneerd te zijn. Momenteel vind je de sensor nog bovenaan de tablet in portretmodus.

Uitgelicht artikel Apple Apple staat sideloaden op iPhones toe vanaf iOS 17.4

MacBook Air met M3

Gurman schrijft dat Apple in maart eveneens nieuwe MacBooks uitbrengt. Meer specifiek gaat het om 13- en 15-inch MacBook Airs. Die krijgen een upgrade naar de Apple Silicon M3-chipset. Ook de aanstormende iPad Pro’s krijgen deze chipset mee.

Volgens de journalist is Apple reeds gestart met de productie van zijn nieuwe iPad Pro’s. Ook voor de MacBook Airs met M3 is de productie reeds opgestart. Dat ligt in lijn met een onthulling in maart. De gelekte informatie neem je, zoals altijd, wel best met een korrel zout. Apple heeft de genoemde details niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business