Nieuws

iOS-gebruikers kunnen nu inloggen met passkeys op WhatsApp

WhatsApp
© iStock / Stockcam
WhatsApp introduceert ondersteuning voor passkeys op de iOS-app, waardoor iPhone-gebruikers kunnen inloggen met Face ID of Touch ID.

WhatsApp introduceert nu ondersteuning voor passkeys in de iOS-versie van de app. Hiermee kunnen gebruikers op hun iPhone inloggen met Face ID of Touch ID, of met hun telefooncode. Hoewel gebruikers eerder al konden inloggen met deze methoden, wordt de beveiliging nu geregeld door de wachtwoordmanager van Apple of een andere naar keuze. Deze uitbreiding komt enkele maanden nadat dezelfde functie naar Android-gebruikers kwam. Dat maakt het bedrijf bekend op X.

Passkeys zijn een veiligere vorm van authenticatie die wachtwoorden en sms-tweefactorauthenticatie overbodig maakt. Bovendien maakt het gebruik van passkeys het mogelijk om in te loggen zonder netwerkverbinding, omdat de authenticatiesleutel op de telefoon wordt opgeslagen. Gebruikers kunnen de nieuwe functie vinden onder Instellingen > Account > Passkeys. Het kan even duren voordat deze voor alle iOS-gebruikers beschikbaar is.

Op Mac en Windows werkt deze functie helaas niet. Gebruikers moeten nog steeds een QR-code scannen vanuit het “Gekoppelde apparaten”-menu in de smartphone-app om in te loggen op WhatsApp op andere apparaten. Dit komt doordat Mac, Windows en web niet kunnen functioneren als primaire apparaten voor een account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business