Nieuws

Apple Pencil wordt Pro en biedt nieuwe creatieve mogelijkheden

Apple Pencil Pro
© Apple
Apple vernieuwt de Apple Pencil met een aantal nieuwe functies, waaronder ondersteuning voor Find My en een aantal nieuwe sensoren.

Apple lanceerde gisteren niet alleen nieuwe iPads, maar bracht ook meteen een nieuwe Apple Pencil uit. Die nieuwe Apple Pencil Pro biedt meer en betere functies dan de pennetjes die je nu al kan krijgen.

Niet dat Apple het met dit pennetje plots over een andere boeg gooit: langs buiten is het enige verschil de naam die op het einde van de pen staat. Ook koppelen met je iPad en opladen werkt nog steeds op de oude vertrouwde manier: je legt het pennetje met de platte kant tegen de rechterkant van je iPad en klaar is kees. Met andere woorden: je kan de Apple Pencil nog steeds opladen terwijl je iPad in het stopcontact zit.

© Apple

Verder heeft de stylus ook gewoon dezelfde vorm. Dat nieuwe pennetje moet dus meteen erg vertrouwd aanvoelen, al brengt het wel een aantal nieuwigheden met zich mee.

Knijpen en trillen

Wat de nieuwe Pencil onderscheidt van de vorige, zijn de nieuwe functies die erin zitten. Om te beginnen heeft de Pencil Pro een nieuwe sensor gekregen, waardoor je ook knijpbewegingen kan uitvoeren. De functie lijkt heel sterk op de dubbeltik, al is die iets uitgebreider. Na het knijpen zal je een kleine waaier aan pennen en penselen te zien krijgen, samen met de optie om de kleur te veranderen. Op die manier kan je tekenen zonder afleiding, en heb je het lint in tekenapps niet meer nodig.

Bovendien zal de Apple Pencil Pro ook haptische feedback geven bij het knijpen en dubbeltikken. Op die manier weet je zeker dat je de actie uitgevoerd hebt, zonder dat je er specifiek op moet letten. Het is een functie die het gebruiksgemak flink verhoogt. In apps zoals Procreate zal die haptische feedback ook laten weten wanneer elementen gecentreerd zijn.

Draaien

Tekenaars zullen hun creativiteit nog verder de vrij loop kunnen geven met de Apple Pencil Pro. Tekenen moet namelijk heel wat natuurlijker aanvoelen, en dankzij een gyroscoop is de stylus nu kantelgevoelig. Je zal dus anders kunnen tekenen door je Pencil wat vlakker tegen de iPad te houden. Met het nieuwe pennetje kan je ook stilstaand draaien. Op die manier kan je uitgebreider spelen met de stand van je kwast of penseel, en heb je een aantal nieuwe creatieve mogelijkheden om te verkennen.

Locatiebewust

Last but not least is de Apple Pencil Pro locatiebewust op maar liefst twee manieren. De stylus biedt namelijk ondersteuning voor Pencil Hover, een functie die je op voorhand laat zien waar je punt terecht komt. Op die manier begin je niet per ongeluk te tekenen waar je het niet wilt.

Daar komt nog bij dat de Apple Pencil Pro, voor het eerste in deze productlijn, ondersteuning biedt voor het Find My-netwerk van Apple. Daarmee kan je het pennetje zoeken als je het kwijt bent.

Beschikbaarheid

De nieuwe Apple Pencil kan je meteen bij Apple bestellen en kost daar 149 euro. Het product is beschikbaar vanaf 15 mei. Let wel: als je een Pro-pennetje besteld, koop je er best meteen een nieuwe iPad bij. De stylus werkt namelijk niet samen met oudere iPads, maar enkel met de nieuwe iPad Air en iPad Pro. Wil je wel een pencil voor je nieuwe iPad, maar is het Pro-model te duur? Dan heb je nog altijd de mogelijkheid om een Apple Pencil met usb-c in huis te halen. Dat pennetje werkt namelijk ook met de nieuwe iPads.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business