Nieuws

Samsung lost probleem met soundbars op met update voor Tizen

Tizen
© Jonas Leupe / Unsplash
De vorige update voor Tizen bezorgde heel wat gebruikers met een Samsung-soundbar kopzorgen. De problemen zijn nu opgelost.

In maart stuurde Samsung een update uit voor Tizen op tv’s uit 2023. Dat besturingssysteem draait op verschillende televisies van Samsung, maar zorgt sinds de laatste update voor problemen. Gebruikers komen visuele bugs tegen en ondervinden problemen met hun soundbar. Die problemen zouden nu opgelost moeten zijn.

Soundbarprobleem opgelost

Samsung heeft namelijk een nieuwe update voor Tizen klaar, versie 1402.5. Daarin zitten oplossingen voor de problemen die het in maart introduceerde met versie 1402.2. Dat blijkt ook uit de updatenotities, waarin de fabrikant prijsgeeft wat er precies verandert. Daar is het merk deze keer enorm kort: het probleem waarbij audio onderbreken wordt als er een soundbar verbonden is, is opgelost.

De soundbar-problemen troffen verschillende gebruikers. Opvallend genoeg hadden al deze gebruikers een soundbar van Samsung zelf. Wie een soundbar van een ander merk onder een Samsung-televisie heeft staan, merkte niets van het probleem. Bij Samsung-soundbars viel het geluid af en toe weg, wat de kijkervaring natuurlijk niet ten goede komt.

Visuele glitch weggehaald

Met de laatste update lost Samsung daarnaast nog een probleem op. Heel wat gebruikers zagen dat er op het thuisscherm, na die laatste update, een nieuw icoontje was bijgekomen. Dat verscheen tussen de vakjes waarmee je normaal gezien naar apps of een ander invoerkanaal schakelt. Alleen: gebruikers konden er niets mee doen, omdat er geen functies aan het vakje hingen.

Kortom: dat vakje stond daar eigenlijk niets te doen, behalve in de weg te staan. Met de laatste nieuwe update voor je Samsung-tv moet dat vakje weer verdwijnen, waardoor het thuisscherm weer wat opgeruimder oogt.

In meeste gevallen installeren Tizen-updates zich automatisch. Heb je automatische updates uitgezet? Dan moet je de televisie handmatig bijwerken. Dat kan door naar de instellingen te navigeren en daar onder ‘Alle instellingen’ naar ‘Support’ te navigeren. Daar zal je de optie zien staan om je tv bij te werken naar de meest recente softwareversie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business