Nieuws

MyGov.be groepeert overheidsdiensten in nieuwe app

MyGov
© Federale overheid
MyGov.be, het platform dat je toegang geeft tot al je overheidsdocumenten, heeft nu een smartphone-app. Je kan er bijvoorbeeld je belastingaangifte bekijken of specifieke attesten opvragen.

In de eerste plaats kan je met de MyGov.be-app je identificatiegegevens en officiële documenten beheren. Het fungeert als een digitaal loket dat je voortaan dus overal mee naartoe kan nemen op je smartphone. Je kan er immers belangrijke documenten bewaren en raadplegen, zoals identiteitsgegevens, rijbewijzen, inschrijvingsbewijzen of vaccinatiecertificaten. Ook handig is dat je toegang krijg tot je eBox: de plek waar belangrijke documenten en andere berichtgeving van de federale overheid in belanden, zoals die voor je belastingaangifte. 

MyGov.be installeren 

Je vindt de MyGov-app terug in de Google Play Store (Android) en de App Store (iPhone/iPad). Let er wel op dat je zoekt naar ‘MyGov.be’, aangezien er nog meer landen een ‘MyGov’-app gebruiken. Let op het blauwe logo of de appomgeving zoals je die bovenaan dit artikel ziet. 

1. Download en installeer de app 

2. Open de app en stel jouw voorkeuren in 

Open de app. Voordat je de activatie opstart, dien je de gebruikersvoorwaarden goed te keuren en krijg je de kans om jouw taal- en gebruikersvoorkeuren in te stellen. Je kan deze instellingen later altijd wijzigen. Ten slotte vraagt de app hoe je wenst te activeren. Kies hier voor eID. 

3. Volg de itsme-authenticatie 

MyGov.be verbindt je door naar je itsme®-app. Bevestig in deze app het verzoek door je itsme®pincode in te geven. 

4. Neem een foto van de achterkant van je eID 

Zodra je identiteit succesvol is vastgesteld door itsme, verwijst itsme je automatisch terug door naar de MyGov.be. Je krijgt in de app de vraag om de achterkant van je identiteitskaart te scannen, meer bepaald de identificatiezone. Dit is nodig om je identiteit finaal te bevestigen. 

5. Kies je pincode 

De app vraagt je tenslotte om een pincode in te geven. Kies hier een veilige pincode en geen eenvoudige combinaties (bv. 112233) of voor de hand liggende combinaties (bv. verjaardag). 

Je kan de instructies ook raadplegen op de hulppagina van MyGov.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business