Apple iPhone SE 4 is mogelijk 10% duurder

iPhone SE 4
© Jon Prosser
Het is goed mogelijk dat de iPhone SE 4 weer duurder wordt. In de VS zou het aanstaande SE-model zo'n 469 dollar kosten.

Met de iPhone SE-reeks biedt Apple al jaren een instapmodel voor de iPhone-lijn. In België en Nederland kost de iPhone SE (2022) 529 euro voor het instapmodel met 64 GB opslag. Zijn voorganger, de SE 2, die in 2020 verscheen, kostte destijds 489 euro. Ook de aanstaande iPhone SE 4 zou iets duurder worden, zo stelt geruchtenmaker Revegnus via X. In de VS zou het prijskaartje met 10% stijgen tot 469 dollar. Apple zou de prijs in elk geval onder de 499 dollar willen houden.

In Europa zou een prijsstijging van 10% een prijskaartje van 580 euro opleveren. Daarmee komt de prijs vrij dichtbij die van de iPhone 14, die momenteel 690 euro kost. Mogelijk vervalt de iPhone 14 simpelweg bij de lancering van de SE 4.

Behuizing van iPhone 14

Dat sluit aan bij eerdere berichtgeving over de iPhone SE 4. Dat toestel gebruikt volgens de geruchten de behuizing van de iPhone 14. Net als de vlaggenschiptelefoon krijgt de SE een 6,1-inch-oledscherm, een behuizing met vlakke randen en Face ID.

Ook stapt de SE over op de USB-C-aansluiting en zou deze een snellere Bionic-chipset krijgen. In eerdere berichtgeving werd gesproken over de A16 Bionic uit de iPhone 14-serie. Die chip wordt momenteel ook gebruikt in de iPhone 15 en 15 Plus.

Toekomst voor SE-reeks

Voorlopig gaat het nog om geruchten over de prijs van de iPhone SE 4. Apple heeft zich niet over de kwestie uitgelaten. Bovendien hebben andere bronnen het gerucht nog niet bevestigd of ontkend. Dat de prijs zou kunnen stijgen is tegelijkertijd niet verrassend. De afgelopen jaren zijn de kosten van de iPhoneproductie en -ontwikkeling fors gestegen.

Aan de andere kant heeft Apple recentelijk juist de prijs van de tiende generatie iPad verlaagd. In de VS is de instap-iPad nu bijna net zo duur als de uitgaande negende generatie iPad: 349 dollar. Dit lijkt te bewijzen dat Apple zich ervan bewust is dat het de prijs niet oneindig kan verhogen. Althans, niet zonder een belangrijk deel van zijn ‘SE-koperspubliek’ te verliezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business