Nieuws

Cocreator voegt AI-beeldgenerator toe aan Paint 

Cocreator
© Microsoft
Microsoft Paint krijgt nieuwe AI-mogelijkheden onder de noemer Cocreator. Dat nieuwe onderdeel van Copilot+ kan beelden genereren op basis van schetsen en tekstprompts.

Microsoft Paint krijgt zo dus weer een flinke update. De softwaregigant stopt zijn AI-mogelijkheden dus ook in het beeldbewerkingsprogramma, en doopt ze Cocreator. Vroege versies van het Copilot+-onderdeel zijn al een tijdje beschikbaar voor ontwikkelaars en Windows Insiders, maar de introductie ervan is nu officieel. Onder het Copilot+-programma vallen pc’s met een geïntegreerde NPU voor AI-taken.

Cocreator steekt handje toe

Microsoft demonstreerde de mogelijkheden van Cocreator tijdens zijn Surface-event en maakte ze bekend op zijn blog. Het onderdeel van Copilot+ is in staat om schetsen die de gebruiker zelf maakt te combineren met tekstprompts om er AI creatief op los te laten. Die zal de gaten opvullen, maar kan ook verder gaan door zijn eigen invulling te geven. Het hangt er maar vanaf hoe sterk je de ‘creativity slider’ instelt. Zet je die een beetje open, dan zal die eerder aanvullend werken. Schuif je hem helemaal naar rechts, dan zal die zelf creatief uit de hoek komen.

De combinatie van opdrachtprompts via tekst en je eigen digitale penseelstreken moeten sneller edits mogelijk maken, aldus Microsoft. Het kan ook preciezere resultaten opleveren voor rendering, dan wat mogelijk is met DALL-E of een andere tekst-naar-beeldgenerator.

Benieuwd naar de andere nieuwe mogelijkheden van Copilot+-pc’s? Je leest het hieronder.

Uitgelicht artikel Microsoft Copilot+ Windows 11 krijgt AI-upgrade

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business