Sonos Roam 2: dezelfde kwaliteiten, met verbeterde connectiviteit

Sonos Roam 2
© Sonos
Naast de Ace heeft Sonos dinsdag ook de nieuwe Roam-bluetoothspeaker gelanceerd. De Roam 2 laat zich volgens Sonos makkelijker bedienen én installeren.

Sonos belooft met de Roam 2 ‘dezelfde hoogstaande audiokwaliteit’ te leveren als zijn voorganger. Details zoals de automatische TruePlay-functie, een batterijduur van 10 uur, een IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en een rijke geluidsbeleving blijven behouden. Ook het ontwerp van de Sonos Roam 2 is nagenoeg identiek aan de eerste Roam-bluetoothluidspreker. Eén opvallend verschil is dat het Sonos-logo nu de kleur van de behuizing aanneemt: op de zwarte Roam 2 is het logo dus ook zwart. Naast zwart zijn er ook witte, olijfgroene (Olive), oranje (Sunset) en blauwe (Wave) varianten beschikbaar.

Verbinden zonder wifi

Een van de knelpunten van de eerste Roam is met de tweede generatie verholpen: de speaker kan nu zonder wifiverbinding met je smartphone worden gekoppeld. Hiervoor hoef je enkel de bluetoothknop achterop de speaker in te drukken. De Roam 2 schakelt dan automatisch over naar de bluetoothmodus. Bij de originele Roam was het eerst nodig om de speaker via wifi te configureren voordat bluetoothgebruik mogelijk was.

De Roam 2 kan ook nog steeds via wifi worden gekoppeld met andere Sonos-apparaten. Hiervoor moet je de speaker wel koppelen aan de Sonos-app. Vervolgens kan je hem toevoegen aan een bestaande Sonos-opstelling.

In vergelijking met zijn voorganger is de Roam 2 iets duurder. Sonos biedt de Roam 2 in België per direct aan voor 199 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business