Spotify HiFi-abonnement kost mogelijk 5 dollar per maand

Spotify
© iStock / stockcam
Spotify rekent straks mogelijk 5 dollar per maand voor zijn HiFi-add-on. Dit komt bovenop de reguliere abonnementskosten voor Spotify.

Spotify werkt al geruime tijd aan een HiFi-abonnement met verbeterde geluidskwaliteit. Met deze dienst wil de Zweedse streaminggigant de concurrentie aangaan met Apple Music en Tidal, die al langer ‘HiFi’-audiokwaliteit aanbieden. De exacte lanceringsdatum is nog steeds onduidelijk, maar volgens zakenkrant Bloomberg mikt Spotify op een prijs van 5 dollar per maand.

Gebruikers kunnen dit HiFi-aanbod straks als add-on toevoegen aan hun bestaande Spotify-abonnement. Overstappen is dus niet nodig om te genieten van HiFi-audiokwaliteit. Naast de hogere geluidskwaliteit, biedt de add-on volgens Bloomberg ook tools die gebruikers helpen bij het maken van afspeellijsten en het beheren van hun muziekbibliotheek. Deze afspeellijsten kunnen mogelijk op basis van activiteiten, data of jaargetijde worden gegenereerd.

Lossless-audiokwaliteit

Momenteel zijn er nog weinig details bekend over de geboden audioformaten. Uit gelekte code van de Spotify-app bleek eerder dat het HiFi-abonnement mogelijk 24-bit lossless-audio ondersteunt. Via Reddit lekte daarnaast uit dat de streamingdienst hiervoor het FLAC-audioformaat gebruikt. Of er via Spotify straks ook Dolby Atmos-muziek kan worden beluisterd, is nog niet bekend. Dat is wel mogelijk bij Apple Music en Amazon Music.

Naamgeving en lancering

De officiële introductie van het HiFi-abonnement laat al sinds de aankondiging in 2021 op zich wachten. Sindsdien hebben verschillende namen voor het abonnement de ronde gedaan. Eind april bleek nog dat de add-on niet “Supremium” maar “Music Pro” zou heten. Of er al een definitieve naam is vastgesteld, is onduidelijk.

Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de prijs: het gaat immers nog om een gerucht. Bovendien zijn er geen prijzen voor Europa verschenen. De voorbije jaren hanteerde Spotify in de EU wel steeds dezelfde prijs als in de VS. Het Premium-plan kost in beide regio’s bijvoorbeeld hetzelfde. Tot de lancering, blijft het echter koffiedik kijken over wat er wel en niet klopt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business