Nieuws

Berichten leuk vinden op X wordt privé

Elon Musk
© Elon Musk
Een bericht leuk vinden op X zal grotendeels privé worden. Volgens Elon Musk is het een noodzakelijke verandering om de privacy te beschermen.

In de VS werden politici en andere publieke personen wel eens betrapt op het liken van niet zo koosjere content, waarop een hele hetze ontstond. X maakt het liken van berichten nu grotendeels privé. “Het is belangrijk om mensen tweets te laten liken, zonder dat ze daarop aangevallen worden!”, zei Musk op het platform.

De extra privacymaatregel bestond al sinds vorig jaar, maar enkel als voordeel binnen een X Premium-abonnement. “Hou pikante likes privé”, zei X bij de aankondiging van de feature. De Engineering-account van X onthult nu dat de feature vanaf volgende week de nieuwe standaard wordt voor iedereen.

X beschermt publieke figuren

Gebruikers zullen dus niet meer kunnen zien welke berichten een account leuk gevonden heeft. Het moet vooral publieke figuren beschermen tegen controverses. Je zal wel nog kunnen zien wie jouw tweets leuk vond, net als de teller voor het aantal likes en andere statistieken.

X snijdt toch zo wel een beetje in zijn eigen vel, want gebruikers hebben zo alvast een reden minder om zich te abonneren op X Premium. De omzet uit advertenties dook vorig jaar al stevig naar beneden, waarop Musk en co twee nieuwe formules voor X Premium lanceerden. De duurste formule, Premium+, kost 16 dollar per maand en verwijdert advertenties uit je tijdlijn. Basic Premium kost 3 dollar per maand en biedt niet eens het blauwe verificatievinkje. Daartussenin zit de oude Premium-formule (8 dollar per maand).

Uitgelicht artikel Elon Musk boos In de nasleep van WWDC: Elon Musk boos en Gemini voor Apple?
elon muskx

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals