Tesla onthult komst drie nieuwe “speciale” EV’s

Tesla
© Unsplash / Charlie Deets
Tesla brengt de komende jaren drie nieuwe EV's op de markt. Dat heeft topman Elon Musk donderdag aangekondigd. Volgens Musk gaat het om “speciale” elektrische wagens.

Tijdens de aandeelhoudersvergadering van donderdag gaf Tesla een glimp op van haar nieuwe elektrische auto’s. Op een slide van de presentatie waren drie auto’s onder lakens te zien. Het is niet de eerste keer dat Tesla de komst van nieuwe EV’s teaset. Vorig jaar werden al beelden getoond in Tesla’s “Master Plan 3”-presentatie. Ditmaal waren er echter niet twee, maar drie EV’s onder de witte lakens verborgen.

Elon Musk, CEO van Tesla, deelde geen verdere details over de te onthullen EV’s. “Ik denk dat ze heel speciaal worden”, zei hij donderdag. De kans is groot dat één van de wagens in ontwikkeling een personenbusje is, met een hoge en langgerekte carrosserie. Over de andere twee EV’s is op basis van de beelden weinig te zeggen. Het formaat van deze modellen lijkt meer overeen te komen met Tesla’s Model 3.

Model 2 en Robotaxi in aantocht?

Vermoedelijk gaat het om de Model 2 en de Robotaxi, die Tesla op basis van de Model 2 wil ontwikkelen. Musk wil de Robotaxi al op 8 augustus lanceren. De Model 2 wordt pas in 2025 verwacht, zo liet Musk in januari weten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. De goedkoopste EV van Tesla wordt mogelijk iets duurder dan eerder gedacht. Musk had eerder aangekondigd dat de EV rond de 25.000 dollar zou moeten kosten. Of die prijs gehaald wordt, is nog even afwachten.

Verouderd modelgamma

De nieuwe Tesla’s zullen de toekomst van het Amerikaanse EV-merk bepalen. In het eerste kwartaal leverde Tesla fors minder elektrische auto’s. Analisten wijten dit onder meer aan het verouderde Tesla-gamma. De Amerikaanse autofabrikant heeft al jaren geen nieuwe EV’s meer op de markt gebracht. Er werden wel updates gelanceerd voor de Model 3, maar dat blijkt niet genoeg te zijn om de verkoop te stimuleren.

De nieuwe EV’s moeten daar verandering in brengen. Naar verwachting zal het Amerikaanse merk niet alleen een nieuwe markt aanboren, maar ook de interesse in Tesla hernieuwen met de te onthullen modellen. Wanneer de EV’s precies op de markt komen, is nog onduidelijk. Het bedrijf meldt dat ze ergens in 2024 of 2025 verschijnen, zonder een exacte datum te noemen.

Connected Carevteslatesla model 2

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals