Nieuws

Samsung filmt Olympische Spelen met meer dan 200 Galaxy S24 Ultra’s

vlag olympische spelen parijs
olympische spelen parijs
Samsung zal de openingsceremonie van de Olympische Spelen in beeld brengen met meer dan 200 smartphones, zodat fans live kunnen meevolgen.

Met het EK voetbal, de Tour de France én de Olympische Spelen is de zomer van 2024 er eentje die in het teken van sport staat. Dat heeft ook Samsung geweten: het merk is op een wel heel bijzondere manier aanwezig tijdens de openingsceremonie van dat laatste evenement. De openingsceremonie, die dit jaar net wat anders verloopt, zal door het Zuid-Koreaanse merk gelivestreamd worden.

Openingsceremonie op de Seine

Dat mag gerust een primeur heten. Normaal gezien vinden de openingsceremonies voor de Olympische Spelen steeds plaats in een olympisch stadium, maar dat is dit jaar niet het geval. Voor de ceremonie werd deze keer de Seine aangeduid. De atleten zullen daar, per land, in bootjes voorbij dobberen. Samsung wil deze openingsceremonie in beeld brengen door die boten van een Samsung Galaxy S24 Ultra te voorzien.

De telefoons zullen op de boten gemonteerd worden om uitgebreid zicht te bieden op de openingsceremonie. In totaal gaat het om iets meer dan 200 Galaxy S24 Ultra-toestellen. Die moeten opnames maken in hoge kwaliteit en in HDR, zodat fans van over de hele wereld mee kunnen genieten van de ceremonie.

Mogelijk dankzij 5G

Dat voor elkaar krijgen kost meer werk dan een aantal telefoons op een boot zetten en die laten opnemen. Om de beelden vlot te kunnen streamen, maakt Samsung gebruik van “het eerste standalone 5G-netwerk” in Frankrijk. Het gaat om een netwerk dat Orange, netwerkprovider voor de Olympische Spelen, speciaal voor de gelegenheid op poten zette. Langs de Seine zullen daarvoor 12 5G-basisstations neergezet worden.

Het is de eerste keer dat Samsung zoiets onderneemt, maar het ziet er nu al naar uit dat het niet de laatste keer zal zijn. Ook tijdens de Olympische zeilwedstrijd, die in Marseille zal plaatsvinden, voorziet Samsung heel wat Galaxy S24-toestellen. Die moeten een beter beeld brengen van de zeilwedstrijd dan met camera’s en drones mogelijk is.

Unpacked

Naast de Olympische Spelen is Samsung ook om andere reden aanwezig in Parijs. Iets meer dan twee weken voor de Spelen beginnen, organiseert Samsung namelijk het Unpacked-evenement, eveneens in Parijs. Op 10 juli zal Samsung daar nieuwe toestellen, zoals de Galaxy Z Fold 6 en Flip 6 uit de doeken doen. Daarnaast komt het merk ook met een nieuwe smartwatch, een ring én een paar nieuwe oortjes.  

mobielolympische spelensamsungSamsung Galaxy S24 Ultrasmartphonessport

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals