Nieuws

Xbox Game Pass-aanbod wordt duurder en krijgt nieuwe formule

Xbox Game Pass duurder
© luza studios / iStock
Xbox sleutelt aan het Game Pass-aanbod: enkele formules worden duurder, en het Console-abonnement komt te vervallen.

Sinds Microsoft Activision-Blizzard overnam, is het een van de grootste gamingbedrijven ter wereld. Met een formule als Xbox Game Pass maakt Microsoft gamen toegankelijk, ook voor wie geen 60 euro of meer kan neertellen voor een game of zelfs geen pc heeft. Dat aanbod wordt een klein beetje duurder, en dus minder toegankelijk. Bovendien wijzigt er een en ander in het aanbod.

Prijswijzigingen

Het meest uitgebreide Game Pass-abonnement dat je bij Microsoft kan afnemen wordt een beetje duurder. De Ultimate-optie kost in België en Nederland 14,99 euro per maand, maar zal binnenkort 17,99 euro gaan kosten. Ook het abonnement voor games op de pc wordt twee euro duurder, en zal je elke maand 11,99 euro kosten. De meest goedkope optie, Xbox Game Pass Core, wordt op jaarbasis tien euro duurder. Daardoor zal de dienst 70 euro kosten in plaats van 60.

Uitgelicht artikel gaming online Online gamen met een Copilot+-pc zal niet zomaar lukken

Opvallend is dat Xbox Game Pass voor Console uit die opsomming ontbreekt. Dat heeft een duidelijke reden: Microsoft zal dat abonnement niet meer aanbieden aan nieuwe abonnees. In plaats daarvan komt er een ‘Xbox Game Pass Standard’-abonnement. Een europrijs daarvoor is nog niet bekend, al kunnen we ons baseren op de dollarprijzen die al wel bekend zijn. De kans is groot dat die nieuwe formule 15 euro per maand gaat kosten. Voor dat geld krijg je “honderden games”, toegang tot online multiplayer en een heleboel ledenaanbiedingen. Het voornaamste verschil met het console-abonnement zit in het aanbod: bij het Standard-abonnement krijg je geen “day one releases”. Dat wil zeggen dat je iets langer zal moeten wachten om de nieuwste spellen te spelen.

De wijzigingen gelden vanaf 10 juli voor nieuwe klanten. Ben je een bestaande klant? Dan stijgt je abonnementsprijs vanaf 12 september. Het Standaard-abonnement is nog niet onmiddelijk beschikbaar: dat komt ergens in de komende maanden pas tevoorschijn.

Vasthouden aan Game Pass voor Console

Heb je een Xbox Game Pass voor Console-abonnement? Je zal dat abonnement kunnen behouden, of je nu maandelijks betaalt of meteen voor een volledig jaar tekende. Zet je het abonnement stop en probeer je het daarna opnieuw te activeren? Dan hang je wel vast aan de nieuwe formules en tarieven. Wie het abonnement maandelijks of jaarlijks betaalt, kan tot 13 maanden aan het Console-abonnement vasthouden. Daarna zal je automatisch overgezet worden naar het nieuwe Standard-abonnement.  

gamingmicrosoftontspanningxbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals