Partnerinfo

Lezerstest: domoticapakket D-Link mydlink Home

[Advertorial] We gaven vijf lezers de mogelijkheid om het domoticapakket mydlink Home van D-Link uit te proberen. Lees hier hun bevindingen.

Domotica is overal rondom ons. Waar je vroeger diep in de buidel moest tasten en overal kabels nodig waren, is dat nu allesbehalve het geval. D-Link heeft zijn eigen pakket beschikbaar onder de noemer mydlink Home. We gaven 5 lezers de mogelijkheid om het basispakket te testen. Dit zijn hun bevindingen.

Met wat voor een pakket gingen onze testers aan de slag? Het mydlink Home-starterspakket bestaat uit deur- en raamsensoren, een sirene, HD-camera en de Hub. Deze combinatie zorgt ervoor dat je handig je huis kan beveiligen met een slim alarmsysteem, terwijl de camera ervoor zorgt dat je altijd een oogje in het zeil kan houden. Behalve de camera werken alle onderdelen via Z-Wave, een speciaal draadloos protocol dat een flexibele installatie toelaat over lange afstanden zonder storing. Het starterspakket kan je naar eigen wens uitbreiden met extra sensoren, bewegingsmelders, slimme stopcontacten of het slimme Music Everywhere waarmee je van elke luidspreker een slimme luidspreker maakt. Via DLNA of Airplay kan je handig muziek over het hele huis bedienen. Zoals je kan zien, is de starterskit nog maar het begin van de totale beleving.

Johan Versteynen

De installatie van de D-Link securityproducten is erg goed en consistent voor alle apparaten. De 2 bijgevoegde QR-codes zorgen voor het vlot downloaden van de app mydlink Home en het toevoegen van een nieuw apparaat aan de app. Dit laatste verliep niet altijd vlot, sommige apparaten moesten eerst een hardware reset doorlopen vooraleer ze gevonden werden.

De app werkt goed en biedt mogelijkheden zoals het bekijken van de live camerabeelden, aanpassen van de basisinstellingen van de apparaten en eventuele info aflezen die de apparaten verzamelen (zoals een geschiedenis van de bewegingsdetectie, temperatuur).

Goed en betrouwbaar alarmsysteem, makkelijk integreerbaar in een bestaande woning. Update voor de camera is wel welkom zodat deze constant verbonden blijft met je netwerk.

Pro:

 • Enkel stroom nodig, geen UTP
 • Alarm is betrouwbaar
 • Heel simpel te installeren, ook in bestaande woningen
Contra:

 • Geen ondersteuning voor IFTTT, Homekit…
 • Werkt enkel binnen de D-Link apparaten

 

Score:  9/10

Bram Teunis

Het installeren gaat via de mydlink Home-app en je wordt goed begeleid. Je kan via het scannen van QR-codes de verschillende toestellen verbinden met je wifi-netwerk via de Hub.

Via WPS verbinden lukt niet altijd, maar je hebt de mogelijkheid om manueel te verbinden. Eenmaal toegevoegd, verschijnen de apparaten in je lijst, waar je per apparaat verschillende opties kan instellen.

Voor de camera kan je bewegings- en geluidsdetectie aanzetten en je krijgt dan een melding op je telefoon wanneer deze gedetecteerd worden.

Voor de deur- en raamsensoren kan je het openen en sluiten als trigger gebruiken om een melding te krijgen op je smartphone en via mail. Ook de sirene instellen, ging vlot.

Via de mydlink-site werkt het instellen van de bewegings- en geluidsdetectie voor de camera wel, met foto. Andere apparaten instellen, gaat dan weer niet via de site.

Pro:

 • Installatie verloopt over het algemeen vlot
 • Kwaliteit van de bijgeleverde apparaten prima
 • Uitbreidbaarheid: sensoren, Music Everywhere, Smart-plug…
Contra:

 • Geen handleiding
 • Installatie enkel via smartphone-app

 

Score: 8/10

Michaël Verbrugghen

Heb je nood aan een beveiliging binnenshuis, dit met verschillende functies, dan biedt D-Link de mydlink Home aan. Dit totaalpakket kan men uitbreiden en beheren via de gebruiksvriendelijke app. De Connected Home Hub kan men uiterlijk vergelijken met een router, met het verschil dat hij maar twee ethernetpoorten tot zijn beschikking heeft voor de totale set.

De binnenshuiscamera is het leukste toestel in het totaalpakket want de beeldkwaliteit is fenomenaal goed. Camera is gemakkelijk te gebruiken met goede bevestigingsbeugel, waardoor je hem overal kunt installeren. Het leuke aan het toestel is ook dat hij via de webinterface (IP) kan benaderd worden en dat je nog specifieke instellingen kunt doorvoeren.

Het jammere aan de Siren is dat men overal op de reclame een sirene ziet zonder voedingskabel. Als je die gewoon wilt installeren, wordt dit dus geknoei met de voedingskabel. Het leuke eraan is dat je dan wel via de sirene verschillende geluiden kunt gebruiken voor de verschillende waarnemingen van je mydlink Home-pakket.

Met de software van het mydlink Home-pakket kan je de “Connected Home Hub” + “Monitor HD” ook via de webinterface benaderen.

Pro:

 • Prima totaalpakket
 • Beeldkwaliteit
 • Installatiegemak via QR-codes
Contra:

 • Motion sensor connecteren
 • Voedingskabel Siren

 

Score: 8/10

Anthony Minus

Mijn test verliep vlekkeloos. De app (Android) installeren ging vlot en de wizard legt ook duidelijk de stappen uit. Enkel de hub in het stopcontact steken en verbinden met je router. De wizard doet de rest… Helaas kon de hub niet van de eerste poging geïnstalleerd worden. Na een reset is de koppeling wel gelukt en meteen werd de firmware (automatisch) geüpdatet.

De andere apparaten worden wel direct herkend, zodat de installatie vlot verder kan worden gezet.

Hoewel de camera via wifi wordt verbonden, is deze wel degelijk op te nemen in de rules die aangemaakt kunnen worden via de app. Het mooie van de mydlink Home range is juist dat ze allemaal samenwerken via de app. Het is niet relevant of er gebruik wordt gemaakt van wifi of Z-wave, er wordt via de app onderling gecommuniceerd.

Wat wel opvalt, is de goede beeldkwaliteit van de camera. Ook het geluid is heel helder. En in donkere omstandigheden blijft het beeld, weliswaar in zwart-wit, dankzij de infrarood-leds behoorlijk goed.

Om je systeem wat meer op punt te zetten, zou wat extra hulp via de app of online toch wel welkom zijn. Een soort van platform met tips & tricks zeg maar. In de app zitten nog enkele fouten. Sommige schermen kon ik enkel afsluiten via taakbeheer in het OS. D-Link was op de hoogte van het probleem en stelt alles in het werk om een update te brengen.

Wie daarentegen schrik heeft van verborgen kosten of dure abonnementen, kan ik geruststellen. De app, de aanmaak van acties of tijdschema’s,… het is allemaal gratis.

Pro:

 • Z-Wave producten maken deel uit van een grotere familie
 • Sensoren en sirene zijn makkelijk te bevestigen via dubbelzijdige tape of meegeleverde beugel
 • Camera is heel makkelijk te plaatsen en te richten met een scherp beeld
Contra:

 • App doet soms wat raar
 • Online-ondersteuning is heel beperkt

Score: 9/10

Wim Adams

Voordat je aan de slag kan met je home securitysysteem moet je een gratis account aanmaken op de site. Daarna heb ik de beide bewegingssensoren en de sirene geïnstalleerd. Dit verliep allemaal zeer vlot: je scant de QR-code met behulp van de app en het apparaat wordt meteen aan je systeem toegevoegd.  Vanaf nu kan je alle sensoren via de app monitoren.

Ook hier moet je even nadenken bij de plaatsing: de sensoren hebben een beperkt verticaal bereik. Indien je hond of kat thuis ’s nachts rondwandelt, wordt het alarm niet geactiveerd omdat zij onder het bereik wandelen. Eens alles is geïnstalleerd, is het tijd om het alarm in te stellen, dit kan je via de app doen. Dat verloopt zeer intuïtief: op basis van tijdstippen zet je het alarm aan/uit en kies je acties wanneer iemand een sensor activeert. Je kan hierbij kiezen uit verschillende acties: sirene laten afgaan, pushbericht op je gsm, mail,…

De camera werkt samen met de andere apparaten (zowel Z-wave als wifi)  via de app, hiervoor zijn rules in te stellen. Als er bijvoorbeeld beweging wordt gedetecteerd door de sensor, dan kan de camera worden geactiveerd. Het is zelfs zo dat de Connected Home Hub als wifi access point kan worden gebruikt en dat de camera dus via de hub kan worden verbonden.

Daarnaast zorgt de camera voor een veiligheidsgevoel wanneer je niet thuis bent, maar wanneer je thuis bent, creëert dit wel een ‘big brother’-gevoel.  Indien er een lichtje zou branden wanneer de camera wordt geactiveerd, zou dit probleem al opgelost zijn.

Pro:

 • Vlotte installatie
 • Uitbreidbaarheid systeem
 • Intuïtief instellen planning
Contra:

 • Flexibiliteit activeren/deactiveren
 • ‘Big Brother’-gevoel camera

Score: 8/10

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business