Partnerinfo

Bereid u als IT-reseller voor op de toekomst

[Advertorial] Copaco Belgium is reeds 16 jaar actief op de Belgische en Luxemburgse IT-markt. Het bedrijf tracht zich vooral te positioneren als klantgerichte distributeur van de toekomst.

Copaco Belgium is reeds 16 jaar actief op de Belgische en Luxemburgse IT-markt. Het bedrijf tracht zich vooral te positioneren als klantgerichte distributeur van de toekomst. In 16 jaar tijd bleef de onderneming niet stilstaan. Met het nieuwe bedrijfsgebouw te Aalst wil Copaco meer dan ooit tegemoetkomen aan een optimale service waarbij bereikbaarheid, proactiviteit en partnerschap geen holle begrippen zijn.

Van bij het begin is het de prioriteit geweest dagelijks te streven naar een krachtig samenwerkingsmodel. Dat noodzakelijke maatwerk is nu net datgene wat Copaco kenmerkt. Copaco tracht inzicht te krijgen in wat belangrijk is voor haar partners om hen te ontzorgen op het gebied van logistieke processen. Luc Schulze, directeur van Copaco Belgium: “Elke reseller is anders en heeft andere wensen. Dat beseffen we maar al te goed. Hierop spelen we in via onze gesegmenteerde klantendienst. Als de reseller zich kan concentreren op zijn zaak, een goede service krijgt en bij ons terecht kan voor productkennis en logistieke ondersteuning, dan is de cirkel rond.”

We streven ernaar een voorkeurspartner te zijn die resellers voor 100% ondersteunt richting The Next Level.

Copaco Belgium heeft de voorbije jaren een ongelofelijk traject afgelegd. Binnen de retailmarkt is het bedrijf sinds het ontstaan steeds heel sterk geweest. Copaco groeide dan ook uit tot een gevestigde waarde binnen dit segment. Luc Schulze: “We zijn trots om te kunnen stellen dat we jarenlang dé value added referentie in de IT-markt zijn”. Anderzijds neemt Copaco een prominente rol in het business-segment op zich, zowel naar de KMO-resellers als naar de zakelijke markt toe. Deze focus vertaalt zich in de organisatie en de geleverde diensten. Mede dankzij sectorspecifieke kennis kan Copaco resellers de meest geschikte oplossing aanbevelen in hun dagelijkse bedrijfsvoering richting the Next Level. Dat advies is essentieel wanneer je de KMO-resellers en de zakelijke markt wil bedienen met een waaier aan oplossingen.

Om in te spelen op de veranderende marktbehoeften werd het productengamma de laatste jaren uitgebreid met oplossingen die zich meer in de bedrijfsmarkt situeren. Deze oplossingen gaan dan vooral over security, storage en cloudoplossingen met klinkende namen als HP, Dell, Watchguard en Promise Technology als partners. Om in te spelen op de cloudevolutie heeft Copaco een eigen cloudplatform ontwikkeld: 2tCloud. 2tCloud biedt resellers de tools aan om een eigen, branded cloudplatform neer te zetten bij hun klanten.

De stap richting the Next Level vertaalt zich niet alleen in een gloednieuw bedrijfsgebouw. In 2016 verwelkomen we onze klanten ook graag op het jaarlijkse Channel event. Met de nodige portie durf en zin om te vernieuwen zal ook deze editie op 25 augustus 2016 niet onopgemerkt voorbijgaan. Save the date!

Een laatste belangrijke vraag van de klanten betreft de steeds snellere technologische evolutie. Het is immers niet evident als reseller om met alle IT-oplossingen bij te blijven. Copaco is een partner die resellers voor 100% ondersteunt in het presales en configuratietraject. “Bij Copaco weten we dat resellers het druk hebben.” Het is dan ook een geruststellende gedachte dat Copaco transport-, warehouse ondersteuning en value added services aanbiedt onder de naam Yours.

“In 2016 is het onze ambitie om op de ingeslagen weg verder te gaan en onze groei voort te zetten. De positieve weerklank in de markt zorgt voor een groeiend aantal klanten en ook tot de uitbreiding van onze productenportefeuille. Beiden gaan hand in hand en ondersteunen onze ambitie richting the Next Level. Samen met onze resellers de business doen groeien is de
boodschap”, stelt Luc Schulze.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business