[Advertorial] Goede hosting vereist een state-of-the-art datacenter, maar waarop moet je letten bij je keuze van een datacenter?

Advertentie

ZDnet sponsored whitepaper extra image datacenter

Voor het verkeerde hostingbedrijf kiezen, om een paar euro te besparen, is verschillende bedrijven al duur te staan gekomen. Goede hosting vereist immers een state-of-the-art datacenter dat waarborgen biedt op beschikbaarheid en beveiliging. Maar waarop moet je letten bij je keuze van een datacenter?

Beveiliging van de ruimte

De Combell datacenters mogen als voorbeeld dienen van goed uitgeruste serverruimten. In een artikel op Bloovi.be kon je al de bijzonderheden lezen over de veiligheidsmaatregelen die Combell treft in haar datacenters. Beveiliging tegen toegang door onbevoegden bijvoorbeeld, door het sas dat slechts één persoon tegelijk doorlaat. Maar ook virtuele beveiliging tegen DDoS-aanvallen, door de grote bandbreedte die het datacenter ter beschikking heeft.

Aan werkelijk alles werd gedacht. Een systeem met dubbele zoldering moet de serverruimten beschermen tegen stormschade en lekkende daken. Voor de brandbeveiliging wordt gewerkt met Argoniet-gas, dat alle zuurstof wegzuigt zodat het vuur vanzelf dooft en de servers niet beschadigd raken door bluswater. Dieselgeneratoren, als scheepsmotoren zo groot, in combinatie met UPS-systemen moeten in geval van stroomuitval de stroomvoorziening overnemen. Rampen en calamiteiten kan je natuurlijk nooit voorkomen, maar je kan wel zorgen dat je er zo goed mogelijk op voorbereid bent zodat de schade beperkt blijft, niet?

State-of-the-art installaties

Niet alleen de ruimten waarin de servers staan zijn tip-top bij Combell, de installaties zelf werden met een zelden geziene aandacht voor detail en praktisch gemak uitgewerkt en zijn exemplarisch voor de datacenter-sector.

Lees meer over de voorzieningen van kwalitatieve hosting in het datacenter, zoals het koude gangen principe, gestructureerde bekabeling en het strategisch plaatsen van switches. We sluiten af met een checklist voor het kiezen van het juiste datacenter.

ZDnet sponsored whitepaper cta datacenter