Partnerinfo

VPS: de alleskunner onder hostingdiensten

[Partnerinfo] Wil je graag zelf de touwtjes in handen nemen om je webruimte in te richten? Met een virtual private server (VPS) kan je websites hosten, en nog zoveel meer.

Veel websites maken gebruik van webhosting waarbij vrijwel alles voor je is ingesteld, zodat je direct met je website aan de slag kan. Wil je graag zelf de touwtjes in handen nemen om je webruimte in te richten? Een virtual private server (VPS) van TransIP geeft je die technische vrijheid, waarbij er een wereld van extra mogelijkheden voor je opengaat. Hieronder vind je 3 voorbeelden waarvoor je een VPS kan gebruiken.

Webruimte op maat

Met een VPS heb je de volledige vrijheid om je webruimte en daarmee je website precies zo in te richten zoals je zelf wilt. Het installeren en beheren van je VPS is je eigen verantwoordelijkheid. Dit vraagt om technische vaardigheden, maar web control panels als DirectAdmin, Plesk of cPanel bieden hulp. Deze panels geven je een grafische weergave van je webruimte om makkelijker je website te beheren. Hiermee kun je eenvoudig software als WordPress installeren, je DNS-instellingen beheren en bestanden uploaden.

Eigen mailserver

Ook is het mogelijk om een VPS als eigen mailserver te gebruiken. Met mailserversoftware als iRedMail of Mail-in-a-Box maak je als het ware je eigen Gmail of Outlook. Zo bewaak je zelf je privacy en hou jij de controle over je mail. Een bijkomend voordeel is dat je mails verstuurt vanaf je eigen domeinnaam (contact@mijnnaam.be). Dit maakt je mailadres een stuk unieker dan mailadressen van bijvoorbeeld Gmail of Outlook.

Mediaserver

Je kunt een VPS ook gebruiken voor mediadoeleinden. Een voorbeeld is mediacenterdienst Plex. Deze applicatie maakt het mogelijk om je VPS in te richten als mediaserver waarop je foto’s, muziek en films kan opslaan. Deze kan je dan direct op je smartphone, tablet, laptop of tv bekijken zonder daar kostbare opslagruimte voor te moeten opgeven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business