Partnerinfo

3 trends in finance & procurement

[Partnerinfo] Artificiële intelligentie (AI) en Robotics Process Automation (RPA), Predictive Analytics en blockchaintechnologie zijn de nieuwe megatrends.

De digitale revolutie heeft het ondernemerschap grondig veranderd. Ook de backoffice-functies zoals finance en procurement ontsnappen niet aan de drie grote disruptieve trends van de toekomst. Artificiële intelligentie (AI) en Robotics Process Automation (RPA), Predictive Analytics en blockchaintechnologie zijn de nieuwe buzzwords en stuk voor stuk verbeteren ze de processnelheid, -efficiëntie en accuraatheid.

Vandaag zijn we omgeven door AI aangestuurde technologieën. Finance is de laatste schakel in de rij van bedrijfsfuncties die beïnvloed worden door de snelle groei bij het gebruik van AI en RPA (Software robotisering). Al meer dan 30 jaar duiken oplossingen op voor het automatiseren en verwerken van de Accounts Payable, die de werkdruk binnen het bedrijf verminderen en het aantal medewerkers doen dalen. Een en ander resulteert in extra winst door optimaal gebruik te maken van kortingen, opbrengsten, cash flows, cross-functie budget-planning, forecasting en veel meer. Het Finance team van de toekomst houdt hier rekening mee bij nieuwe aanwervingen en zorgt dat nieuwe werknemers de skillsets hebben om hand-in-hand met deze nieuwe technologie te kunnen werken. Bovendien zorgen ze voor continue training om mensen in staat te stellen meer en nieuwe verantwoordelijkheden op te nemen.

Tenslotte zorgt blockchain niet enkel voor accuratere data, het kan ervoor zorgen dat audits door derden niet langer nodig zijn. Data die wordt ingegeven en tracked op Blockchain kunnen niet meer worden gewijzigd, zelfs niet door degene die het boekhoudsysteem beheren. Aangezien de integriteit van financiële data gegarandeerd is, zal er dus ook geen nood meer zijn aan audits door derden. Bovendien worden cycli verkort en de kosten gedrukt omdat alles in ‘real time’ gebeurt. Tenslotte kan de zichtbaarheid die Blockchain mogelijk maakt, gebruikt worden voor analyses die de cashflow en de zakelijke risico’s beter beheersen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business