Partnerinfo

[Partner info] Ongebruikte 06-nummers in Nederland worden ingenomen

Als je een mobiele telefoon gebruikt dan heb je ook een 06-nummer nodig, tenminste, als je wilt bellen of internetten met je telefoon. Er zijn in Nederland aardig wat 06-nummers die niet in gebruik zijn maar wel zijn uitgegeven. Om te voorkomen dat er straks geen nummers meer beschikbaar zijn worden deze nummers ingenomen. Dit wordt gedaan door het ACM. Momenteel zijn er genoeg nummers beschikbaar maar er komen in de toekomst steeds meer apparaten waarvoor een 06-nummer nodig is.

Wat is het ACM

ACM staat voor Autoriteit Consument & Markt. Het ACM verstrekt de mobiele nummers aan providers. Bij je provider kun je terecht voor een telefoon abonnement of internet, de beste providers kun je vergelijken op Internet Vergelijk. In 2017 werden de 06-nummers behoorlijk schaars. Van alle nummers was 91% uitgegeven. Het leek er dus even op dat de nummers bijna op zouden raken en dat terwijl er 60 miljoen 06-nummers zijn. Het ACM heeft daarom maatregelen genomen. Alle 06-nummers die niet in gebruik waren zijn ingenomen. Providers zijn erop gewezen om verstandig met de nummers om te gaan. Nummers die een jaar lang niet in gebruik zijn geweest kunnen worden hergebruikt. Het ACM wilde ook weten hoeveel nummers er nog op voorraad waren bij de providers.

Apparaten met een 06-nummer

In eerste instantie zou je denken dat alleen een mobiele telefoon gebruik maakt van een 06-nummer. Toch ligt dit net even anders, er zijn namelijk meer apparaten die een 06 nummer nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan pinapparaten, maar het gaat nog veel verder. Er zijn bijvoorbeeld ook auto’s of luxe koelkasten waar een simkaart in zit. Door alle technologische ontwikkelingen is de kans groot dat er in de toekomst nog veel meer van dit soort apparaten bijkomen die ook een 06-nummer nodig hebben. Het is dan ook goed dat het ACM hier op tijd iets aan heeft gedaan. Als dit veel langer door zou gaan zou het wel eens kunnen gebeuren dat er geen 06-nummers meer beschikbaar zouden zijn. Een eventuele oplossing zou anders kunnen zijn dat er voor de apparaten die geen mobiele telefoon zijn een ander nummer komt. Dit is ook wat het ACM wil, het is daarom belangrijk voor hun om te weten hoeveel van dit soort apparaten er zijn. Deze apparaten kunnen dan gebruik maken van een 097-nummer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business