Partnerinfo

[Partner info] Foldable telefoons: een grote ontwikkeling?

iPhone
Het wordt gepresenteerd als de nieuwe grote stap naar technologische ontwikkeling op de smartphonemarkt: de foldable telefoon. Deze opvouwbare telefoons kun je uitklappen om zo van je smartphone een kleine tablet te maken.

Verschillende fabrikanten zetten zich in om op korte termijn een werkend model uit te brengen. Deze toestellen kun je verwachten in 2020.

Samsung Galaxy Fold 2

Samsung zou in eerste instantie Nederland en België links laten liggen met de eerste Samsung Galaxy Fold. De markt zou te klein zijn. In Nederland is dit model uiteindelijk wel uitgebracht en er is een kans dat de Galaxy Fold 2 – de officiële naam is nog niet bekend – ook wordt gelanceerd op de Belgische markt. Het model gaat over een clamshell ontwerp beschikken. Dit wil zeggen dat je het flexibele scherm uitvouwt in de lengte in plaats van in de breedte. De hole-punch-camera zorgt ervoor dat er geen storende notch meer is. Al geruime tijd doen er geruchten de ronde dat de nieuwste opvouwbare smartphone van Samsung gaat beschikken over een 6,7-inch Foldable Dynamic AMOLED-scherm. Daarnaast heeft de smartphoneproducent een patent ingediend voor Ultra Thin Glass. Dit gaat zorgen voor een flexibel display dat beduidend krasbestendiger is dan dat van voorgaande modellen. De adviesprijs komt rond de €2.000 te liggen.

Huawei Mate X

De Mate X heeft drie verschillende schermen: 6,6 inch aan de voorkant, 6,38 inch aan de achterkant en 8 inch opengevouwen doordat je de twee kleinere schermen samenbrengt. Het Chinese merk zegt dat de foldable smartphone een “true back-to-back fold” biedt. Dit wil zeggen dat er geen opening is tussen de twee schermpanelen als je deze dichtvouwt. Hiervoor maakt Huawei gebruik van een gepatenteerd scharnier dat naar binnen vouwt. De verkoop van de Huawei Mate X buiten China verloopt gefaseerd. Of de Huawei Mate X in België op de markt komt hangt af van de beschikbaarheid van een 5G-netwerk. Aan de telefoon zal een prijskaartje komen te hangen van ongeveer €2.200.

LG G8X

Dit toestel van LG is een beetje een vreemde eend in de bijt. In plaats van een toestel dat een groter schermoppervlakte creëert door deze horizontaal of verticaal uit te klappen, heeft dit toestel twee aparte schermen die naast elkaar functioneren. De twee schermen zijn zeer prettig om mee te multitasken. Zo kun je op het ene scherm informatie opzoeken en op het andere een mailtje typen of een WhatsApp-bericht beantwoorden, zonder dat je uit een app moet gaan. Deze smartphone van LG is ook een stuk vriendelijker geprijsd en verkrijgbaar vanaf €949,-.

Kostbare smartphones
De foldable telefoons zijn behoorlijk kostbaar. Je kunt natuurlijk sparen maar tegen de tijd dat jij het bedrag bij elkaar hebt zijn er alweer nieuwe modellen op de markt. Het is ook mogelijk om het geld voor je telefoon te lenen. Vraag jij je af: hoeveel kan ik lenen? Dat kun je eenvoudig online opzoeken en vergelijken, zodat je een lening aangaat met de beste voorwaarden.

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business