Regelmatig een back-up maken is essentieel. Maar welke NAS past het beste bij jouw bedrijf? Synology begeleidt je in het keuzeproces.

Iedere onderneming heeft baat bij een NAS. Deze netwerkschijven maken de opslag en het maken van back-ups van je documenten en administratie een fluitje van een cent. Bovendien is samenwerken tussen verschillende partijen een stuk eenvoudiger, omdat iedereen gebruik kan maken van dezelfde documenten. Maar: welke NAS is de beste keuze voor jouw bedrijf?

Keuzes maken

Het is lastig om zo te bepalen welke NAS voor jou het beste is. Daarvoor zul je eerst antwoord moeten geven op een aantal vragen. Aan de hand daarvan bepaal je snel en eenvoudig welke netwerkschrijf jouw organisatie op het lijf geschreven is. Voor een groot bedrijf is de bandbreedte belangrijker dan voor een kleiner bedrijf, zodat meerdere mensen tegelijk op de NAS kunnen werken.

Back-ups maken en gegevens delen

Een van de meestgebruikte functies van een Synology NAS is wel het maken van back-ups. Maar doe je dat voor één computer, of meerdere apparaten? Hoeveel personen en apparaten zullen tegelijkertijd gebruikmaken van de opslagcapaciteit? Daar moet je namelijk de gegevensoverdracht op afstemmen.

Servers voor virtualisatie of mail

Werk je vaak met virtuele machines om apps of software te testen? Ook daar kun je een Synology NAS voor gebruiken. Je kunt eenvoudig meerdere machines installeren, waar verschillende medewerkers gebruik van kunnen maken. De schijfsnelheid en verwerkingssnelheid zijn vooral bij virtuele machines van belang voor een goede workflow.

Samenwerken

Dat is echter niet alles: je kunt een NAS ook inzetten als mailserver, zodat alle mails beschikbaar zijn vanaf verschillende apparaten of voor verschillende mederwerkers. Een ander aspect is het delen van gegevens. Een gedeelde map op het netwerk maakt samenwerken ontzettend eenvoudig. Sommige netwerkschrijven kunnen deze mappen ook via het internet delen met externe partijen of thuiswerkers. Zo hoef je niet alle gegevens telkens op een USB-stick te kopiëren of per e-mail te versturen en zijn alle wijzigingen direct gesynchroniseerd.Zo til je samenwerking naar het volgende niveau!

Heb je bovenstaande vragen op een rij? Kijk dan welke Synology NAS het beste bij jouw bedrijf aansluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here