PureVPN

Uit een audit van KPMG blijkt dat PureVPN aan alle privacyvoorwaarden voldoet. De netwerkdienst registreerde nergens gebruikersgegevens.

Advertentie

De audit werd uitgevoerd door KPMG, een gereputeerde firma die tot de vier grote auditbedrijven in de IT-sector behoort. PureVPN heeft altijd benadrukt dat het een privacy-bewuste VPN-provider is. In zijn privacybeleid geeft de provider aan op geen enkele manier gegevens van zijn gebruikers te loggen of op zijn systemen te bewaren. Er is wel een verschil tussen die claim maken en ze bewijzen. Het is nu voor de derde keer dat een grote auditfirma het vertrouwen in de dienst bevestigt. Daarom is PureVPN voorlopig de enige VPN-dienst die ‘always-on’-auditstatus aannam. Concreet wil dat zeggen dat de VPN-provider op elk moment (onaangekondigd) geauditeerd kan worden.

  • Zoek je nog een VPN-provider? PureVPN kwam het beste uit onze test! Schaf hem hier aan.

Status no-log VPN

PureVPN werd drie jaar geleden voor het eerst geauditeerd. De dienst kreeg toen een goed rapport van Altius IT. Die kon de zogenaamde no-log-claims bevestigen. PureVPN ontving toen samen net slechts vier andere VPN-diensten het label ‘no-log VPN’. Daarna volgde een eerste audit van KPGM, waarin PureVPN ook goedkeuring kreeg. Volgens de overeenkomst met KPGM, had de auditfirma het recht om in de toekomst een tweede audit af te nemen. En dat is nu dus gebeurd.

Samen met Altius IT beschikt ook KPMG over de Certified Information Systems Security Professional (CISSP)-certificering, net als die van Certified Information Systems Auditor (CISA). Ook KPMG is een wereldleider als het aankomt op forensische inspectie van zowat elke netwerkinfrastructuur- en architectuur.

Realistische doorlichting PureVPN

Het is het vermelden waard dat er aan de audits nooit een waarschuwing voorafging. Het verrassingselement zorgt ervoor dat de VPN-provider geen tijd heeft om bepaalde activiteiten te verbergen of op eender welke manier een fake beeld op te hangen van zijn beleid om de auditfirma’s te imponeren.

De laatste audit van KPMG, waarvan de resultaten nu bekend raakten, bevestigt het betrouwbare parcours van PureVPN. De claims die de VPN-dienst op in zijn privacybeleid maakt, werden ook omgezet in de praktijk. KPMG bevestigde de ‘no-log-status’ van PureVPN. Daardoor kon het bedrijf de indrukwekkende ‘always-on’-auditstatus verwerven.

Waarom is een always-on-status zo belangrijk?

Zoals aangehaald kunnen bedrijven de claims die ze over privacy maken niet altijd waarmaken. Zo kunnen ze hun klanten te kijk zetten, ook wanneer die te goeder trouw toegang gaven tot hun persoonlijke gegevens. Een VPN-bedrijf blind vertrouwen is nooit een goed idee.

Dat is waarom VPN-bedrijven zelf vragende partij zijn voor audits. Op die manier kunnen ze hun klanten laten weten dat ze zich strikt houden aan hun privacybeleid. Sommige VPN-providers gaan zelfs zover om zich één keer te laten auditeren, om vervolgens alsnog het vertrouwen van hun klanten te schenden. Dat is naar eigen zeggen waarom PureVPN zich voor de derde keer heeft laten doorlichten.

Dankzij de always-on-status behoudt PureVPN het vertrouwen van zijn klanten. Auditeurs kunnen nu eenmaal op elk moment controleren of de privacy-overeenkomsten gerespecteerd worden. Dat is toch een hele geruststelling voor wie op regelmatige basis gebruikmaakt van een VPN-dienst. PureVPN behoort zo tot het selecte clubje providers die een dergelijke garantie kunnen bieden.

PureVPN kwam ook als beste uit onze VPN-koopgids. Je kan hem hier aanschaffen.