Partnerinfo

Maak kennis met Logi Bolt: de nieuwe draadloze ontvanger van Logitech

Logitech Logi Bolt
Logi Bolt is de nieuwe standaard van Logitech voor hoogwaardige draadloze kwaliteit. Een kwalitatief signaal in de drukste omgevingen en uitstekende beveiliging staan centraal.

De hoeveelheid draadloze randapparatuur is de voorbije jaren exponentieel toegenomen. Muizen en toetsenborden zijn steeds vaker essentieel voor comfort en de productiviteit en dus ook de algemene tevredenheid van werknemers. Voor bedrijven zorgt dit echter voor extra uitdagingen op vlak van beveiliging en compatibiliteitsproblemen, die vervolgens door de IT-dienst moeten opgelost worden. 

Eenvoudig en betrouwbaar in gebruik

Daarom heeft Logitech Logi Bolt ontwikkeld, een nieuwe dongle voorzien van een next-generation verbindingsprotocol dat is gemaakt om niet alleen de zorgen omtrent cyberbeveiliging aan te pakken, maar ook de steeds grotere drukte op de 2,4 GHz-frequentie, wat voor storingen kan zorgen. De technologie is ontwikkeld om plug-en-play met Windows, macOS, Chrome OS én Linux besturingssystemen te werken. Logi Bolt-producten ondersteunen ook een traditionele bluetoothverbinding zonder extra beveiliging voor mobiele apparaten die draaien op iPadOS, iOS en Android en niet uitgerust kunnen worden met een dongle. Dit alles samen zorgt voor een zeer laagdrempelige en zelfstandige gebruikservaring die de werkdruk voor IT-professionals zal verminderen. 

Logi Bolt

Veilig en toekomstbestendig dankzij bluetooth

Logi Bolt is gebaseerd op Bluetooth Low Energy en bevat verschillende beveiligingsmaatregelen om kwetsbaarheidsrisico’s in zowel kantoor- als thuiswerkomgevingen tot een minimum te beperken. Door voor bluetooth te kiezen is de relevantie van deze nieuwe technologie gewaarborgd voor het komende decennia, mede dankzij de bluetooth community die de technologie steeds beter maakt en waar Logitech deel van uitmaakt. 

Logi Bolt is ontworpen op basis van bluetooth-beveiligingsmodus 1, niveau 4 (ook wel bekend als de Secure Connection Only-modus), wat overeenkomt met de Federal Information Processing Standards (FIPS). Dat betekent dat Logi Bolt de beveiliging afdwingt door middel van encryptie. Voor niveau 4 wordt Authenticated LE Secure Connections (LESC) gecodeerd koppelen gebruikt—en dan specifiek Elliptic Curve Diffie-Hellman P-256 (ECDH) and AES-CCM-encryptie. Dit zorgt ervoor dat een draadloos Logi Bolt-product en de Logi Bolt-ontvanger alleen met elkaar kunnen communiceren. 

Met Logi Bolt kunnen er tot zes apparaten aan één dongle gekoppeld worden via de Logitech Options software. Als iemand probeert te koppelen, wordt de gebruiker gewaarschuwd voor een nieuw apparaat. Firmware-updates die geen betrekking hebben op beveiliging kunnen, indien gewenst, worden teruggedraaid door de gebruiker of een IT-manager. Beveiligingsupdates zijn echter permanent en kunnen niet worden teruggedraaid en dat is een handige controle voor IT. De kost voor het vervangen van een verloren dongle ligt ook zeer laag.

Producten uit het Logitech for Business gamma die nu al Logi Bolt ondersteunen zijn de Ergo M575 trackball muis en het ERGO K860 toetsenbord, de MX Keys en MX Master, en hun compacte versie, de MX Keys Mini en MX Anywhere.

Meer weten over Logi Bolt? Je vindt er alles over op de website van Logitech.

Dit artikel werd gepubliceerd in samenwerking met onze partner Logitech.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business