Partnerinfo

Shuttle’s XPC Slim XH510G2 is dé compacte mini-pc krachtmonster

Shuttle XPC Slim XH510G2
Op zoek naar een mini-pc die je niet laat besparen op de rekenkracht van de processor of grafische kaart, dan is de Shuttle XPC Slim XH510G2 alvast een perfecte optie. Met een inhoud van 4,7 liter is hij ontzettend compact, terwijl hij wel 11e generatie Intel-chips ondersteunt en PCIe 4.0 biedt voor je grafische kaart.

Shuttle staat bekend om zijn mini-pc’s die je zelf in elkaar kan steken. Bij de XH510G2 is dat niet anders. Het gaat om een zogenoemde barebones-machine waar je zelf de processor, opslag, RAM en grafische kaart in steekt. Je kan de computer dus volledig naar wens samenstellen. We zien bij dit soort computers dat ze vaak met mobiele processoren komen, zoals bij NUC-machines het geval is. Shuttle gaat zijn eigen richting uit, wat betekent dat je niet in hoeft te leveren op de rekenkracht van je computer, terwijl het wel om een uitermate compacte machine gaat.

Intel processoren tot 65 watt

Shuttle meldt dat de XPC Slim XH510G2 ondersteuning biedt voor Intel 10e en 11e generatie processoren met een maximale TDP (Thermal Design Power) van 65 watt. Processoren met een K of KF-aanvulling kun je daarmee niet gebruiken in de minicomputer. Wel kan je bijvoorbeeld kiezen voor de Intel Core i7-11700, om de maximale prestaties uit de minicomputer te halen.

Shuttle XH510G2 barebones computer

Op het moederbord van de Shuttle mini-pc vinden we twee sloten voor RAM-geheugen. Hier kun je tot maximaal 64 GB werkgeheugen in plaatsen. Zoals gewoonlijk bij zulke compacte machines gaat het om SODIMM-geheugen, dat compacter is dan reguliere RAM-modules. Qua opslag ben je op deze machine aangewezen op twee full-size M.2 (2280) sloten, één 2230 M.2-slot en een 2,5-inch slot voor reguliere SATA HDD’s of SSD’s. Het eerdergenoemde 2230 slot is ook in te zetten voor een wifi-kaart.

Uiteraard bevat de Shuttle XPC Slim XH510G2 ook een PCIe 4.0 x16 slot voor grafische kaarten. Daar het gaat om een compacte machine, zijn er wel wat ruimtebeperkingen. Grafische kaarten mogen – groter dan dit en de machine gaat niet dicht – de volgende afmetingen hebben: 205 x 120 x 45 mm (LHB). Grote grafische kaarten zijn daarmee uitgesloten, evenals zeer krachtige kaarten. De mini-pc bevat namelijk geen voedingskabels voor de grafische kaart. Daardoor is er 75 watt beschikbaar via het moederbord; heb je meer stroom nodig, dan moet je een extra voeding aansluiten.

Aansluitingen in overvloed

Het is weliswaar een compacte machine, maar dat betekent niet dat Shuttle poorten van de machine heeft afgesnoept om dat te bereiken. Voorop de computer vind je twee usb 2.0, twee usb 3.2 Gen 1 poorten en losse microfoon en hoofdtelefoon-aansluitingen. Achterop vinden we nogmaals twee usb 2.0 en twee usb 3.2 Gen 1 poorten, evenals een Displayport 1.4 en HDMI 2.0a-poort. Of je deze display-outs gebruikt hangt af van of je de machine voorziet van een grafische kaart. Gebruik je deze machine zonder, dan kan je dus maximaal twee schermen aansluiten.

Shuttle XH510G2 aansluitingen

Shuttle verkoopt de elegant en zakelijk ontworpen XH510G2 mini-pc in Europa voor 380 euro. Je kan de machine ook geconfigureerd via Shuttle aanschaffen. Scheelt na ontvangst weer wat werk om de computer in elkaar te steken. Tegelijk is dat natuurlijk wel de kracht van deze Shuttle-computer.

Meer weten over de Shuttle XPC Slim XH510G2? Ontdek het op Shuttle.eu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business