bNamed: De wegwijzer naar je website

[Advertorial] bNamed is gespecialiseerd in het registreren van domeinnamen. Een gesprek met zaakvoerder Bart Mortelmans naar aanleiding van de nominatie in de Smart Business Awards.

 
Bedrijf bNamed specialiseert zich zo goed als exclusief in het registreren van domeinnamen. Met zeventien jaar ervaring kunnen ze zich wat dat betreft bij de groten in België rekenen. “Wij zijn specialisten in domeinnaamregistratie, omdat we niet afgeleid worden door andere zaken zoals pakweg webhosting. We richten onze aandacht volledig op domeinnamen.”

Waarom is een domeinnaam nu zo belangrijk?

“Het is de wegwijzer naar je website,” begint zaakvoerder Bart Mortelmans. “Het zorgt ervoor dat mensen je vinden én terugvinden. Velen denken dat dat niet uitmaakt zolang ze via Google opgespoord kunnen worden, maar dat is niet altijd zo. Mensen gaan misschien wel een eerste keer op je site terechtkomen via Google, maar ook de terugkerende klant mag je niet over het hoofd zien. Die gaat je website opnieuw willen bezoeken via je adres. Als je dan een moeilijke of verwarrende domeinnaam hebt, gaan veel mensen verkeerd terechtkomen.”

Uniek in België

Wat bNamed vooral differentieert is hun unieke aanpak. Ze gaan voluit voor domeinnaamregistraties. “We bieden elke domeinnaam-extensie aan: alle landcodes en alle nieuwe extensies. Daarnaast kan je ook vertrouwen op een basispakket met bijvoorbeeld het gebruik van onze nameservers en e-mail.”Die expertise uit zich daarnaast in een betrouwbare service voor de klant. “Sowieso is support een van onze paradepaardjes; dat is voor ons heel belangrijk. We bieden een heel specifiek product aan en kunnen dankzij die focus de klant optimaal helpen. Zo staan we altijd voor hen klaar.”
 
Dat doet bNamed met een toegewijd team. “bNamed is een vrij kleine firma, maar, ondanks onze grootte zijn we op vlak van domeinnamen dé referentie in België. Wij zijn bijvoorbeeld de eerste Belgische firma die erkend werd door ICANN om rechtstreeks de ‘.com’-extensie aan te kopen. We mogen dan wel klein zijn, onze sterkte is onze specialisatie, waardoor we toch onze stempel kunnen drukken op het Belgische domeinnaam-landschap.”

De toekomst

Het jaar 2016 brengt nieuwe evoluties met zich mee. Zo is bNamed bezig met nieuwe extensies die recent gelanceerd zijn. “Nieuwe gTLDs (generic Top-Level Domains, red.) zijn een uitdaging en ik denk dat daar voor het brede publiek de toekomst nog afwachten is. Momenteel heeft men bijvoorbeeld al wel van ‘.vlaanderen’ gehoord, maar zie je die extensie nog niet veel in het straatbeeld. De komende maanden en jaren zullen aantonen welke extensies aanslagen en welke niet .” Daarnaast ziet de zaakvoerder hoe SSL-certificaten aan belang winnen. “We merken dat er meer vraag is naar zulke certificaten. Zo’n SSL is nodig voor een veilige verbinding en wekt extra vertrouwen op waardoor klanten sneller durven overgaan tot aankoop of gevoelige gegevens met een gerust hart kunnen invullen.” Of bNamed in de toekomst zal afwijken van zijn huidige strategie? “Ons plan is niet om 101 andere diensten extra te doen. We willen niet van alles een beetje weten; we willen van één ding alles weten om de ultieme support te kunnen blijven bieden. Daarom blijft onze focus bij domeinnamen,” aldus de zaakvoerder.
 
bNamed is genomineerd in de categorie Services & Outsourcing (Hosting & Domain) van de Smart Business Awards 2016. Stemmen voor deze awards kan vanaf half april. Ondertussen kan u alle genomineerden alvast bekijken op www.smartbusinessawards.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business