Partnerinfo

Loewe iconic brengt kunst naar het tv-kijken

Beeld: © Loewe
Je televisietoestel is het epicentrum van de woonkamer: dat ene punt waar alle aandacht bijna onvermijdelijk naar afglijdt. Met de Loewe iconic, een sculpturele designtelevisie, blijft de aandacht bovendien hangen.

Loewe maakt al bijna honderd jaar inventieve en luxueuze consumentenelektronica. Die traditie wordt met de Loewe iconic voortgezet: de jarenlange ervaring met televisies, een sterke audiotak die sinds 2020 bestaat en het uniek Loewe-design komen allemaal samen in dit televisietoestel dat veel meer is dan een standaard-tv.

Dat de Loewe iconic meer is dan een gewone tv wordt eigenlijk al duidelijk wanneer je naar het toestel kijkt: met een sculpturaal design krijgt de televisie de allures van een beeldhouwwerk. Zo wordt de woonkamer omgetoverd tot een galerie-achtige plek om kunst, cultuur en ambacht in te absorberen. Voor de kunsten en ambachten hoef je het toestel zelfs niet aan te zetten: met een uniek design en hoogwaardige materialen weet de Loewe iconic te imponeren.

Het toestel is verkrijgbaar in twee kleuropties: Graphite Grey en Clay White. Op die manier kan je het toestel in zowel lichte als donkere interieurs inpassen. De basis van de televisie is opgetrokken uit Syno-Stone, een hoogwaardig vast mineraal zonder poriën. Niet alleen ziet het toestel er daardoor extra premium uit, het is ook nog eens makkelijk schoon te houden en dus hygiënisch.  

Klank en beeld

Zoals gezegd combineert de Loewe iconic een uniek design met de nieuwste tv- en audiotechnologie. Die technologie is beschikbaar in twee versies en in verschillende formaten. De Loewe iconic biedt ultramoderne oledpanelen van 55 inch en 65 inch groot met een 4K-resolutie. De audiotechnologie zit knap ingewerkt achter het stoffen scherm onder het oledscherm. Op die manier kan je genieten van zowel beeld als geluid.

Beeld: © Loewe

Loewe biedt bovendien meer dan standaardbeeld en -geluid. Zo worden de oledpanelen individueel gekalibreerd, wat zorgt voor een perfect beeld op zowel de Loewe iconic 65 en Loewe iconic 55. Hier komt de expertise van Loewe in de tv-wereld goed van pas: decennialang geoptimaliseerde algoritmen zorgen ervoor dat de toestellen een natuurlijk en harmonieus beeld tonen voor Home Cinema op het hoogste niveau. Technologieën als HLG, HDR10 en Dolby Vision zorgen er verder voor dat er een indrukwekkend kleurenspectrum uit de toestellen komt.

Niet alleen het beeld werd gekalibreerd: ook de audio-ervaring krijgt met allerlei optimalisaties een flinke upgrade. De soundbar is een 3.1-geluidssysteem met drie geïntegreerde luidsprekers en twee subwoofers dat makkelijk kan worden uitgebreid naar 5.1-surroundgeluid. Met een muziekvermogen van maar liefst 360 watt weet de soundbar bovendien ook grote ruimtes te vullen. De soundbar biedt bovendien ondersteuning voor adapters voor Dolby Atmos, DTS:X, Multiroom via Play-Fi, WDAL en AVR Met die aansluitingen is het mogelijk om twee voorluidsprekers, twee achterluidsprekers en een extra subwoofer toe te voegen. Koppel je voorluidsprekers? Dan veranderen de geïntegreerde speakers vanzelf naar middenspeakers.

Twee varianten

Voor de Loewe iconic is er keuze uit twee verschillende chassisvarianten: SL5 en SL7. Beiden werden ontwikkeld in Duitsland, met repareerbaarheid en duurzaamheid in het achterhoofd. Met de SL5-variant heb je toegang tot Loewe dr+-functies, zoals het opnemen van programma’s zonder een externe harde schijf te gebruiken. Dat is mogelijk door de interne harde schijf van 1 TB. Dankzij een tweekanalensysteem en dubbele tuner kan je bovendien twee programma’s tegelijk opnemen of tv blijven kijken terwijl je iets opneemt. De software van de televisie zorgt ervoor dat de programma’s met voorbeeldbeelden en duidelijke titels en datums worden opgeslagen. Bovendien biedt het SL5-chassis ook Mimi Sound Personalization aan: de geluidsuitvoer van het toestel wordt daardoor aangepast aan het gehoor van de kijker. Koop je een Loewe iconic met SL5-chassis? Dan krijg je er bovendien een Amazon Fire TV Stick 4K Max bij.

Beeld: © Loewe

Het SL7-chassis zet dan weer vooral in op video on demand. Net als bij de SL5 is er een geïntegreerde hardeschijfrecorder aanwezig. Het SL7-model krijgt bovendien moderne bediening, waardoor door het menu navigeren een koud kunstje wordt. Vanaf de Loewe-homepage heb je meteen toegang tot alle entertainmentmogeljikheden: tv kijken, video-on-demand, muziek luisteren en zelfs surfen op internet.

Beschikbaarheid

De Loewe iconic is beschikbaar bij Loewe-verdelers met een adviesprijs van €6.499 voor het 55-inch-model. De Loewe iconic.65 krijgt een adviesprijs van €7.999 mee.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business